25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 13 de novembre de 2009

El programa Voluntariat per la llengua comença amb més propostes a Polinyà

La Germandat de Polinyà, l’Associació Excursionista Polinyà i El Grup de Polinyà signen un acord de col·laboració amb el programa Voluntariat per la llengua

El programa Voluntariat per la llengua comença amb més propostes a Polinyà

El passat dimecres, 11 de novembre, es va celebrar a El Roure l’acte de presentació del programa Voluntariat per la llengua. En aquesta edició de tardor i hivern s’han fet 11 parelles lingüístiques. Continuen 5 parelles de l’edició anterior i s’han creat 6 parelles noves. Les parelles lingüístiques consten d’un/a voluntari/ària catalanoparlant i un/a aprenent/a que vol millorar la seva fluïdesa oral en català. Les parelles es troben 1 hora a la setmana durant 10 trobades i conversen en català.
Voluntariat per la llengua fomenta l’ús social del català posant en contacte una persona que parla català amb una altra que en té coneixements bàsics i vol parlar-lo amb normalitat.
La regidora d’Educació, Gemma Piñol, va agrair a tots els voluntaris la tasca que fan i va animar els aprenents a perdre la vergonya per parlar el català. En acabar l’acte, quatre participants de l’edició anterior van explicar la seva positiva experiència.
Durant aquesta edició el Servei de Català de Polinyà ofereix als participants del programa un seguit d’activitats complementàries: un taller de cuina de panellets que es va fer el passat mes d’octubre amb gran èxit d’acollida i amb ganes de repetir l’experiència, les tertúlies cafè a la cafeteria Montélimar de Polinyà i la celebració de Nadal, conjuntament amb els alumnes dels cursos de català.
La primera tertúlia cafè d’aquesta edició es farà a la cafeteria Montélimar (C. d’Ernest Lluch, 2) el dimecres 2 de desembre a les 6 de la tarda, on voluntaris/àries i aprenents/es podran parlar de tradicions de Nadal típiques de Catalunya, com el caga tió, el caganer o l’home dels nassos.
Una altra novetat d’aquest any és la col•laboració de les entitats Germandat de Polinyà, l’Associació Excursionista Polinyà i El Grup de Polinyà. Amb la signatura dels tres acords de col•laboració, aquestes entitats faran un pas més en la tasca de la integració lingüística i agafaran el compromís d’informar i difondre entre membres i associats el programa Voluntariat per la llengua. L’adhesió al Voluntariat per la llengua suposa un nou impuls a la labor de les persones que participen en el programa com a parelles lingüístiques, i exemplifica el suport cada cop més gran que està rebent per part de la població de Polinyà.
 Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes