25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 6 de novembre de 2009

Cinquanta noves parelles lingüístiques a la Ribera d'Ebre

La Ribera d'Ebre ha estrenat una nova edició el programa "Voluntariat per la llengua" (VxL). L'acte de presentació de les noves parelles lingüístiques de la comarca va tindre lloc a Móra d'Ebre,  el dia 6 de novembre de 2009, al vestíbul del teatre La Llanterna.

Cinquanta noves parelles lingüístiques a la Ribera d'Ebre

Un voluntari lingüístic recull el material de l'dició d'enguany.

La cinquantena de noves parelles lingüístiques, que començaran a desenvolupar la seua activitat al llarg de les properes deu setmanes, estan formades per persones voluntàries que viuen en diferents localitats de la comarca (Móra d'Ebre, Móra la Nova, Tivissa, Rasquera, Garcia, la Serra d'Almos, Benissanet, Flix) i per persones aprenents que procedeixen de diversos països dels continents europeu (l'Aragó, Portugal, França, Anglaterra, Escòcia, els Països Baixos, Bulgària, Lituània, Rússia), africà (el Marroc, Algèria, el Senegal), americà (el Panamà, el Perú, Colòmbia, Xile, la República Dominicana, l'Argentina) i asiàtic (el Panjab, el Pakistan, el Japó). El Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre ha sigut l'encarregat de gestionar aquesta edició del VxL, la quarta edició anual consecutiva del programa que es desplega a la comarca, ja que la primera es va organitzar el mes de juny de l'any 2006.

El president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Bernat Pellisa, i el representant del Consell Comarcal al Consell del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, Joan-Josep Duran, van ser els encarregats de presidir l'acte. En el seu discurs, Pellisa va destacar la importància que tenen activitats com aquesta per difondre la llengua catalana entre les persones nouvingudes que resideixen a la comarca. El president comarcal va destacar també la tasca que efectua el Consorci per a la Normalització Lingüística en l'extensió del coneixement i l'ús de la llengua catalana i va agrair la faena que desenvolupa la tècnica de normalització lingüística comarcal, Montsant Aymat.

L'acte, inclòs en el marc del Correllengua 2009 de Móra d'Ebre, es va arredonir amb la inauguració de l'exposició "Xeic! Paraules de l'Ebre", amb una campanya d'apadrinament de paraules ebrenques i amb una degustació de fins a sis varietats diferents de coques dolces i salades de la Serra d'Almos, uns productes típicament riberencs.

 


Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes