25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 2 de novembre de 2009

Sessió divulgativa sobre el Voluntariat per la llengua, l’Optimot i altres recursos lingüístics en xarxa

El Centre de Normalització Lingüística de Sabadell ofereix  “El programa Voluntariat per la llengua i les eines lingüístiques al nostre abast” al personal sanitari del Parc Taulí

 
Sessió divulgativa sobre el Voluntariat per la llengua, l’Optimot i altres recursos lingüístics en xarxa

El dimecres passat, dia 28 d’octubre, a dos quarts de dues del migdia, va tenir lloc a la sala d’actes del Parc Taulí la presentació del Voluntariat per la llengua a càrrec de Lídia Coll i l’explicació del funcionament del cercador Optimot i altres recursos en xarxa per part de Jaume Marcet.

Durant la sessió es va explicar el funcionament i la finalitat del programa de les parelles lingüístiques; els mecanismes de cerca de l’Optimot i la possibilitat de fer consultes lingüístiques en xarxa, especialment orientades a l’àmbit sanitari.

Arran de la signatura de l’acord de col•laboració entre el CSPT i el CNL, l’entitat sabadellenca ha fet un pas més en la seva tasca per la integració lingüística i ha agafat el compromís d’informar i difondre entre treballadors i usuaris de la institució el programa Voluntariat per la llengua i els recursos lingüístics disponibles.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals, posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.

Optimot, consultes lingüístiques, és un servei que ofereix la Secretaria de Política Lingüística en col•laboració amb l'Institut d'Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT. Consta d'un cercador d'informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana.
 Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes