25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 27 d'octubre de 2009

Recursos lingüístics per a professionals del sector serveis de Cambrils

La sessió pràctica anirà a càrrec del Servei Local de Català de Cambrils i es farà el dimecres 4 de novembre a les 15.30 h al Centre Cívic Les Basses.
Recursos lingüístics per a professionals del sector serveis de Cambrils

La sessió s’adreça als professionals del sector serveis que volen conèixer les eines més útils per treballar en català amb garantia de qualitat. Els assistents podran comprovar de manera pràctica els avantatges d’utilitzar el servei Optimot de resolució de consultes lingüístiques, l’avenç que ha experimentat la traducció automàtica i coneixeran de primera mà la resta de recursos que faciliten l’ús de la llengua catalana en la seva activitat comercial o empresarial.

L’Optimot (http://optimot.gencat.cat) és un servei que ofereix la Secretaria de Política Lingüística en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT. Consta d'un cercador d'informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana. Per mitjà de l'Optimot es poden consultar de manera integrada diferents fonts. Quan les opcions de cerca que ofereix l'Optimot no resolen el dubte lingüístic, es pot accedir a un servei d'atenció personalitzada.
D’altra banda, la traducció automàtica ofereix la possibilitat de disposar ràpidament d’un text traduït al català a partir d’un original en una altra llengua. A més, pel que fa a la traducció del castellà al català, i viceversa, la qualitat de la traducció automàtica és força bona, i això implica un estalvi de temps considerable.
La sessió l’organitza el Servei Local de Català de Cambrils en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Reus, la Unió de Botiguers de Cambrils i Vilacentre.
Les inscripcions són gratuïtes i poden fer-se fins al divendres 30 d'octubre al Servei Local de Català, a la Unió de Botiguers i a Vilacentre.

CNL Àrea de Reus
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes