25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 22 d'octubre de 2009

El Departament de Justícia a Tarragona renova la seva participació al 'Voluntariat per la llengua'

Enguany s'han format divuit parelles que s'han presentat el dia 21 d'octubre

Els Serveis Territorials del Departament de Justícia a Tarragona han renovat la seva participació al programa del "Voluntariat per la llengua" del CPNL, amb la signatura d'un conveni per a dos anys, que va tenir lloc el 21 d'octubre al migdia. Acte seguit, es va fer la presentació de les divuit parelles que s'han format en aquesta nova edició.

El Departament de Justícia a Tarragona renova la seva participació al 'Voluntariat per la llengua'

Rossell, Sabaté, Gutiérrez i Saperas (d'esquerra a dreta)

La signatura del conveni, que va tenir lloc als Serveis Territorials del Departament de Justícia de Tarragona, va anar a càrrec del director territorial de Justícia, Ramon Gutiérrez; la presidenta del Consell del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, Rosa Rossell, i la directora del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, Anna Saperas, en representació de la presidenta del Consell d’aquest Centre, Empar Pont. L’acte el va presidir el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté.

La firma del primer conveni el 2008 va arribar després d'una primera experiència pilot que es va fer durant l'any 2007 entre els alumnes dels cursos de llengua catalana de l'Administració de Justícia de Tarragona. L'èxit de la iniciativa ha comportat que ara s'estengui a tot el personal del Departament de Justícia de Tarragona i de Reus. El fet d'adherir-se al programa del Voluntariat del CPNL també comporta, per al personal de Justícia, assegurar-se que no es quedaran sense parella i que tindran el suport tècnic i material dels dinamitzadors del Voluntariat dels CNL implicats.

   Noves parelles

Va ser Ramon Gutiérrez qui, després de l'acte de signatura, va fer la presentació de les divuit noves parelles que participen en aquesta nova edició del "Voluntariat per la llengua" dins del Departament de Justícia a Tarragona. Aquesta iniciativa fomenta la interrelació, la coneixença i el diàleg entre les persones voluntàries, que volen compartir unes hores de conversa en català, i les aprenentes, interessades a practicar la llengua.

El tècnic de Voluntariat del CNLT va ser l'encarregat d'explicar a les noves parelles el funcionament del programa, i explicar-los les activitats que se'ls ofereixen des del CNL i les entitats i comerços adherits al Voluntariat, com ara les visites guiades i l'entrada gratuïta als museus i altres llocs d'interès sociocultural. Aprenents i voluntaris van rebre el seu carnet de Voluntariat, el diari de la campanya, un llibre de contes en català adaptats per a una lectura fàcil i un document amb propostes de temes per parlar amb la parella.


CNL de Tarragona - Delegació del Govern
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes