25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 19 d'octubre de 2009

L’Ajuntament de Castellar del Vallès i el Voluntariat per la llengua signen un acord de col•laboració amb l’objectiu de promoure aquest programa

Durant el mes de novembre començarà la nova edició del programa a Castellar.

L’Ajuntament de Castellar del Vallès i el programa Voluntariat per la llengua van signar ahir dilluns, 5 d’octubre, un acord de col•laboració. La signatura, a càrrec de la directora del Consorci de Normalització Lingüística (CNL) de Sabadell, Elisabet Palomés, de la presidenta del Consell del CNL de Sabadell, Montserrat Capdevila, i de l’alcalde de la Vila, Ignasi Giménez, suposa la formalització de la col•laboració entre el consistori i el Voluntariat per la llengua.
Amb aquest acord, el consistori es compromet a difondre el programa entre els seus treballadors i entre tots els ciutadans de Castellar del Vallès, a més de vetllar perquè aquesta difusió sigui efectiva en els espais municipals d’informació i atenció pública i en les dependències municipals. A més, oferirà entrades a preu reduït a les parelles lingüístiques que vulguin assistir als espectacles que organitza la Regidoria de Cultura.
D’altra banda, al llarg del mes de novembre començaran les trobades lingüístiques de les parelles de Castellar i de la resta de poblacions del CNL de Sabadell: Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Polinyà.
Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.
El Servei Local de Català ha arribat també a un acord de col•laboració amb les entitats Castellar amb el Poble Sahrauí, Club Atlètic Castellar i Coordinadora d’Associacions per la Llengua de Castellar del Vallès (CAL), amb l’objectiu de promoure aquest programa.
Club Atlètic Castellar és una entitat que es dedica a la pràctica i a la promoció de l’atletisme, mentre que Castellar amb el Poble Sahrauí treballa per la integració del infants sahrauís a Castellar i la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) vetlla per l’assoliment de la plena normalització lingüística, cultural i nacional. Amb la signatura dels tres acords de col•laboració, aquestes entitats faran un pas més en la tasca de la integració lingüística i agafaran el compromís d’informar i difondre entre membres i associats el programa Voluntariat per la Llengua. El passat mes de juliol el Servei Local de Català de Castellar del Vallès ja va arribar a un acord de col•laboració amb les entitats Padrins Solidaris i Esbart Teatral de Castellar.
L’adhesió al Voluntariat per la llengua suposa un nou impuls a la tasca de les persones que participen en el programa com a parelles lingüístiques, i exemplifica el suport cada cop més gran que està rebent per part de la població de Castellar del Vallès.
L’any 2008, a tot Catalunya es van formar 8.969 parelles, 525 de les quals van ser al CNL de Sabadell, centre al qual pertany el Servei de Català de Castellar del Vallès.

 Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes