25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 21 de juny de 2006

Festa de la llengua catalana a Santa Coloma de Gramenet

Festa de la llengua catalana a Santa Coloma de Gramenet

El dia 20 de juny a les 19 h, el Centre de Normalització Lingüística L’Heura de Santa Coloma de Gramenet va celebrar la festa de final de trimestre al Centre de Recursos Mas Fonollar. Es va comptar amb la presència de la senyora Montserrat Olivés, presidenta del Consell del CNL L’Heura i regidora de Cultura de l’Ajuntament de Santa Coloma.

En un ambient festiu amb música en directe per ballar i berenar per als assistents, el Centre va celebrar l’arribada de l’estiu amb una festa pensada per a tots els alumnes, voluntaris per la llengua i usuaris dels seus serveis. En aquesta ocasió ens visità la nostra mascota, la Queta gegant.

El CNL L’Heura va augmentant cada any el nombre d’alumnes que volen aprendre català. El curs 2005-2006 ja han estat 1.300 els inscrits als diferents cursos del Centre. Aquests cursos són oberts a la població adulta i alhora s’ofereix formació específica per a entitats ciutadanes com ara associacions de dones o de veïns.

Enguany el Centre ha ofert també una nova modalitat formativa: els cursos inicials de llengua i entorn, adreçats a persones nouvingudes. Amb aquesta modalitat, els alumnes aprenen català bàsic alhora que coneixen la ciutat de Santa Coloma i els principals serveis que presten les administracions.

Pel que fa al programa de Voluntaris per la Llengua, aquest juny es tanca la sisena edició amb un total de 59 parelles. Aquest programa posa en contacte una persona catalanoparlant amb una altra que està aprenent aquesta llengua. Les parelles lingüístiques permeten conversar informalment durant una hora a la setmana. D’aquesta manera, l’aprenent guanya fluïdesa i confiança en la seva capacitat d’usar el català.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 80 ajuntaments, 37 consells comarcals i la diputació de Girona. A través d'una xarxa de 22 centres de normalització lingüística estesa per tot el territori, amb més de 130 punts d'atenció i més de 400 professionals especialitzats, el Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.


CNL L'Heura

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes