25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 16 d'octubre de 2009

Llegir... un plaer i un dret

El CNL de Sabadell, en col·laboració amb les Biblioteques Municipals de Sabadell, ha organitzat dos grups de lectura i conversa, En català, llegim i parlem a la Biblioteca del Nord

El Centre de Normalització Lingüística de Sabadell, en col·laboració amb les Biblioteques Municipals de Sabadell, ha organitzat dos grups de lectura i conversa, En català, llegim i parlem a la Biblioteca del Nord, d’una hora de durada a la setmana.Es llegiran llibres en català de fàcil comprensió per gaudir de la lectura i per despertar-ne l’afició.

L’objectiu de les tertúlies és fomentar la lectura i l’expressió oral. Els grups de lectura estan formats per persones no catalanoparlants amb uns mínims coneixements de la llengua catalana, en concret alumnes del Centre de Normalització Lingüística de Sabadell, aprenents de la llengua catalana i usuaris de les biblioteques municipals de Sabadell. 
Els llibres que s’han triat segueixen les directrius internacionals de Lectura Fàcil. Es tracta d’adaptacions de novel·les de renom com ara L’escarabat d’or, d’Allan Poe; El fantasma de Canterville, d’Oscar Wilde, i El conte de Nadal, de Charles Dickens elaborades amb especial cura per poder ser llegides per persones que no estan habituades a llegir en català. Per això s’utilitza un vocabulari i una sintaxi adaptats. Són llibres adequats per a persones que estan iniciant l’aprenentatge de la llengua catalana, especialment nouvingudes.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes