25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 15 d'octubre de 2009

L'Ebre és la zona on hi ha més persones que tenen el català com a llengua habitual

El 72,8% de la població adulta diu tenir el català com a llengua habitual

El delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, i el secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, van presentar el 14 d'octubre de 2009 els resultats de l'Enquesta d'usos lingüístics de la població de 2008, en un acte que va tindre lloc a Tortosa.

L'Ebre és la zona on hi ha més persones que tenen el català com a llengua habitual

La presentació dels resultats va tindre lloc a Tortosa.

L’Enquesta d’usos lingüístics de la població 2008 és la segona edició d’una estadística oficial sobre els usos que les persones residents a Catalunya fan de les diverses llengües presents en el territori. En aquesta segona edició, s’han entrevistat 7.140 persones de 15 anys o més a tot Catalunya. 492 d’aquestes entrevistes s’han fet a les Terres de l’Ebre.

Així, entre les dades més rellevants que han donat els resultats de l’Enquesta d’usos lingüístics a la població 2008 a les comarques de l'Ebre és que un 72,8% de la població adulta diu tenir el català com a llengua habitual i el 14,5% manifesta que té el castellà. El 9,8% de la població de les Terres de l'Ebre diu usar altres llengües o combinacions de llengües com a llengua habitual.


En concret, les Terres de l'Ebre és el territori amb el percentatge més alt de persones que tenen el català com a llengua habitual. Tant a les Terres de l'Ebre com al conjunt de Catalunya hi ha més persones que identifiquen el català com la seva llengua (72,8%) que no pas les que el tenen com a llengua inicial (65%).

A les Terres de l'Ebre i també al conjunt de Catalunya el procés de transmissió lingüística intergeneracional és favorable al català: l’ús del català amb el fill més gran (70,4%) és més alt que amb el pare (66,1%) o la mare (66%).

La majoria de població coneix el català i el castellà, tot i que el coneixement del castellà és superior al coneixement del català especialment en l’habilitat de parlar i escriure, amb una diferència de més de 16 punts.

Pel que fa a llengües estrangeres, gairebé la quarta part de la població sap parlar l’anglès i el francès.


Delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes