25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 13 d'octubre de 2009

Unes cinquanta parelles comencen el seu 'Voluntariat per la llengua' al Baix Penedès

El 9 d'octubre es van fer les presentacions al Vendrell i a Calafell

Les noves parelles lingüístiques de Calafell i el Vendrell es van presentar el divendres 9 d'octubre. En total, en nombre de parelles que s’han pogut crear en aquesta nova tongada de presentacions ha pujat a 49.

Unes cinquanta parelles comencen el seu 'Voluntariat per la llengua' al Baix Penedès

Les noves parelles del Vendrell

L’acte de presentació, que es va fer en equipaments municipals d’ambdues localitats, va anar a càrrec de la directora del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, Rosa M. Ibarz, qui va explicar als assistents com havia sorgit el projecte del “Voluntariat per la llengua” i en què consisteix el programa.

Després, als assistents a les presentacions se’ls va explicar les activitats complementàries que hi ha previstes fins al mes de juny. Enguany s’ha cregut oportú oferir un calendari d’activitats que tingui com a territori únic tot el Baix Penedès, per tal que tots els membres del “Voluntariat per la llengua” de la comarca puguin conèixer-se entre ells i establir, així, una xarxa de participants en el programa. A més, algunes d’aquestes activitats es faran en dissabte, amb la qual cosa s’espera guanyar assistents a les activitats, atenent al fet que en alguns casos els participants s’hauran de desplaçar. Aquestes activitats són:

  • visites a diferents equipaments i entitats del Baix Penedès, així com passejades per alguns indrets per conèixer el patrimoni arquitectònic, històric i social de la comarca;
  • organització de diversos tallers (durant els mesos d’octubre a desembre se’n durà a terme un d’expressió oral);
  • club de lectura, que es realitzarà a la biblioteca Terra Baixa;
  • altres activitats que poden fer les mateixes parelles lingüístiques presentant el carnet de “Voluntariat”, amb el qual poden entrar gratuïtament als museus municipals del Vendrell, Calafell i l’Arboç, i properament al Museu Pau Casals de Sant Salvador.

A més, se’ls va informar de les entitats i els comerços que col·laboren amb el programa.

Qualsevol persona que estigui interessada a participar en el programa del Voluntariat, pot donar-se d’alta a www.vxl.cat o posar-se en contacte amb el tècnic del “Voluntariat per la llengua” al Baix Penedès (tel. 977 664 002, a/e: vxl.baixpenedes(ELIMINAR)@cpnl.cat). Cal recordar que el programa és de matrícula viva. Per tant, qualsevol persona que s’inscrigui al “Voluntariat per la llengua” pot trobar una parella lingüística tan bon punt hi hagi una altra persona disponible. I si, a més, formeu part d’una associació o d’un establiment i voleu participar en aquest programa d’ús del català, també podeu posar-vos en contacte amb el tècnic del Voluntariat a la comarca.


SCC del Baix Penedès i OC del Vendrell

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes