25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 13 d'octubre de 2009

La 2a. Mòstra de Cinemà Occitan “Llanterna Digital” es clou a Barcelona

Els dies 13, 14 i 15 d’octubre, a partir de les 21.30 h, a l’Ateneu Barcelonès (carrer de la Canuda, 6), es podrà veure, per darrer cop, la La 2a. Mòstra de Cinemà Occitan “Llanterna Digital”.

La 2a Mòstra de Cinemà Occitan “Llanterna digital” es clourà a Barcelona després que va tenir lloc a Lleida el passat mes de juny i a Vielha el passat juliol. La mostra, que se celebrarà en tres sessions a l’Ateneu Barcelonès acollirà la projecció dels 12 films que tenen en comú el fet d’incorporar l’occità en l’àudio o els subtítols.

El dia 13 es projectarà el llargmetratge documental “En viatge. Occitània a pè”, que tracta sobre la marxa del mateix nom que creua Occitània des dels Alps fins a l’Aran. El dia 14 es projectaran els tres treballs guanyadors en els Premis Llanterna Digital 2009 i 5 curtmetratges més. En la darrera sessió s’oferiran 3 curtmetratges d’estils, procedències i varietats lingüístiques occitanes diversos. Aquest mateix dia, a 2/4 de 10 del vespre tindrà lloc l’acte de cloenda que anirà a càrrec del secretari de Política Lingüística, Bernat Joan.
La Mòstra vol contribuir a la difusió de la llengua i de la realitat occitanes, a través de les creacions cinematogràfiques que s’hi produeixen i aspira a esdevenir una plataforma de promoció de la creació audiovisual en occità, tant a Catalunya com a Occitània.

La Mòstra de Cinemà Ocitan és una iniciativa organitzada per la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, que està integrada per representants de la Secretaria de Política Lingüística; del Consorci per a la Normalització Lingüística, CNL de Lleida; dels serveis territorials d’Educació, de Salut i de Justícia de la Generalitat de Catalunya; del Servei Lingüístic de la Universitat de Lleida; de l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida, i del Servei Lingüístic de Comissions Obreres i compta amb la col.laboració del Conselh Generau d’Aran, l’Instut Municipal d’Acció Cultural de l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida, l’Equip Aran Teatre – Cine Forum, l’Ateneu Barcelonès, el Festival Résistances, la Chambra d’Òc, Piget Produccions, Per Noste Edicions i l’Espai Funatic.
 
 
Es pot trobar el programa detallat d’aquesta 2a. Mòstra i una descripció de cadascun dels films que es projecten a: http://www.llanternadigital.cat/mostra.pdf


Servei de Premsa de la Secretaria de Política Lingüística

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes