25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 6 d'octubre de 2009

Bernat Joan: “El Consorci per a la Normalització Lingüística realitzarà 76 cursos de nivell D a tot Catalunya”

Bernat Joan, Secretari de Política Lingüística i president del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), ha volgut aclarir algunes informacions “que expressen mitges veritats i que, per tant, es converteixen en grans mentides” sobre la suposada liquidació dels cursos de nivell D de llengua catalana al CPNL. Per aquest curs 2009-2010 el CPNL té programats en aquest moment 76 cursos de nivell D a tot el territori, el curs passat se'n van fer 77.
 
L'oferta general de cursos del CPNL va des dels cursos inicials fins al nivell de suficiència (nivell C). Els cursos de perfeccionament (nivell D) no formen part de l’oferta general del Consorci, sinó que són una oferta complementària i s’ofereixen segons les possibilitats de cada CNL.
 
En el cas concret del Centre de Normalització de Barcelona, els cursos de nivell D s’ofereixen només als alumnes del CPNL. A la resta del territori, els cursos de nivell D estan oberts a tothom.
 
El president del CPNL ha afirmat que “l’únic consorci participat per la Generalitat que no ha baixat el seu pressupost l’any 2009 ha estat el CPNL, fet que crec que s’hauria de valorar en la seva justa mesura. Això ha permès passar de 111.000 alumnes matriculats el curs passat a 126.000 per al curs actual”. Així mateix, Joan ha recordat que “també tenim 36.000 persones seguint formació en llengua catalana a través del PARLA.CAT”. Tot plegat fa que hi hagi actualment "més oferta per aprendre català que en cap altra etapa de la Història".
 
Certament, Joan ha reconegut que “també ha augmentat molt significativament la demanda i, per tant, és pràcticament impossible donar resposta de manera instantània –com havia ocorregut fins ara –a les necessitats de formació de la gent”. El secretari de Política Lingüística considera que “s’hauran de diversificar tant les formes d’aprendre català com els organismes que imparteixin formació de llengua catalana”. En aquest sentit, ha apuntat que “a la llarga òrgans com el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) hauran de participar ben activament en la tasca d’incorporar sociolingüísticament tothom a la comunitat lingüística catalana” i ha remarcat que “les universitats ja hi treballen àrduament, així com l’escola de la Funció Pública de Catalunya”.
 


Servei de Premsa de la Secretaria de Política Lingüística

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes