25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 5 d'octubre de 2009

Cal Xixonenc ja ha rebut el IX Premi a la NL de la Conca de Barberà

El jurat va emetre el veredicte el 29 de juny

La cova de la Font Major de l'Espluga de Francolí va ser escenari, el primer dissabte d'octubre, del lliurament del IX Premi a la Normalització Lingüística en l'Àmbit Socioeconòmic de la Conca de Barberà. El jurat del premi havia decidit atorgar-lo, el 29 de juny passat, a l'establiment montblanquí Cal Xixonenc.

Cal Xixonenc ja ha rebut el IX Premi a la NL de la Conca de Barberà

Aquest premi té com a objectiu reconèixer aquelles persones, establiments comercials i de servei, empreses o entitats que, amb la seva actuació, han contribuït a la normalització del català en el sector socioeconòmic. L'atorga el Servei Comarcal de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà. En aquest acte també es van lliurar els Premis Dovella a les Activitats Remarcables que atorga el Servei de Cultura, Joventut i Participació Ciutadana del Consell Comarcal.

En aquesta novena edició del premi, la gelateria cafeteria torroneria Cal Xixonenc de Montblanc ha estat l’empresa guanyadora per l’actitud favorable a l’ús del català demostrada al llarg de la seva trajectòria, mèrit que es preveu en les bases del Premi. En aquest sentit, es valora positivament que es tracti d'una empresa que utilitza el català en catàlegs; en publicitat per difondre els seus productes entre la població; en la retolació, tant interna com externa; en l’allotjament rural de què disposa, El Jaç, i en el seu web.

El guardó va consistir en una peça de vidre feta per un artesà de la comarca i en un diploma que van entregar Rosa M. Ibarz, directora del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, i David Rovira, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Després del lliurament, els assistents a l’acte van poder gaudir d’una visita guiada a la cova de la Font Major.

En anteriors edicions, els premiats han estat: El Tafaner, el Casal de l'Espluga de Francolí, la Cansaladeria M. Mercè Vilà, Espècies Corbella, Especialitats Cobo, Celler Mas Foraster, Gravidart Disseny i Cooperativa i Caixa Agrària de Montblanc.


SCC de la Conca de Barberà
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes