25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 29 de setembre de 2009

El fabricant de telèfons Nokia inclou el català a tots els seus mòbils

La mesura és el resultat del conveni d’adhesió a la campanya Elteumòbil.cat, impulsada per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, que depèn del Departament de Governació i Administracions Públiques

Amb la incorporació de la llengua catalana als menús de tots els seus terminals de telefonia mòbil, la multinacional finlandesa Nokia compleix amb el principal objectiu del conveni signat entre amb la Generalitat, i que suposava l’adhesió a la campanya de promoció de la telefonia mòbil en català Elteumòbil.cat.
 
El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, s’ha mostrat satisfet “pel fet que el líder mundial en la fabricació de mòbils aposti amb normalitat pel català com un factor comercial a tenir en compte”, i ha afegit que amb accions com aquesta “estem associant la llengua catalana a un entorn de modernitat i fem pujar l’autoestima dels seus parlants”. El secretari Bosch ha volgut agrair tant les gestions realitzades en aquest àmbit per la Plataforma per la Llengua, “que ens han permès sumar esforços i continuar enfortint la nostra llengua”, com les gestions i la bona predisposició dels màxims responsables de Nokia Iberia amb la seu de la multinacional a Finlàndia.
 
El Departament de Governació i Administracions Públiques va acordar al febrer de 2007, en el marc del 3GSM World Congress de Barcelona (actualment Mobile World Congress) la promoció de la telefonia mòbil en català amb la col·laboració dels principals fabricants de terminals i operadors de telecomunicacions. L'acord, impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, amb la col·laboració de la Secretaria de Política Lingüística, preveia que els operadors incloguessin la llengua catalana com a requisit d'homologació dels terminals en les seves comandes i que els fabricants incorporessin el català en els menús i aplicacions dels seus terminals.
 
A la campanya d'Elteumòbil.cat hi participen les empreses Nokia, Motorola, Sony Ericsson, Blackberry, Alcatel, HTC, Samsung, Microsoft, Movistar, Vodafone, Orange, Yoigo i Eroski Móvil. Actualment ja hi ha un centenar de mòbils en català d’aquestes marques.  


Departament de Governació

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes