25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 22 de setembre de 2009

La campanya “Encomana el català” serà a les festes de la Mercè a Barcelona

Les diferents activitats es faran de 10 del matí a 8 del vespre al passeig de Gràcia, davant de Palau Robert

Aquest dijous Barcelona acollirà les activitats de la campanya “Encomana el català”. En un ambient lúdic, els participants podran familiaritzar-se amb el contingut de la campanya i descobrir l’oferta de serveis que la Generalitat posa a disposició de tothom per facilitar l’ús de la llengua catalana.

La campanya “Encomana el català” serà a les festes de la Mercè a Barcelona

 

En aquest marc, també es podran conèixer els serveis que el Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del CNL de Barcelona, ofereix a la ciutat. L’estand estarà situat al passeig de Gràcia, davant del Palau Robert, de 10 del matí a 8 del vespre.

 

L’espai de l’estand simula un carrer comercial similar al de l’espot televisiu, amb diversos establiments (floristeria, forn de pa, etc.) on es portaran a terme jocs i activitats relacionats amb el contingut de la campanya. En diferents moments del dia es farà una performance amb la participació del públic simulant que cal gravar un nou anunci de la campanya.

 

“Encomana el català” es va presentar el passat mes de abril a Barcelona i va iniciar el seu recorregut pel territori el passat 5 de setembre a Tortosa. Aquest desplegament territorial s’allargarà fins al mes de desembre i està previst que l’activitat es realitzi als municipis de Tremp, Cerdanyola del Vallès, Olot, Banyoles, Granollers, Lleida, Girona, Sort, Lloret, Reus, Manresa, Vic i el Prat de Llobregat. Les dates de les sortides estan recollides a l’apartat agenda de la pàgina web de la campanya.  En aquest web també s’hi pot trobar el joc “Encomana el català”, una activitat lúdica sobre la situació del català entre les llengües del món i sobre els usos lingüístics, i una proposta didàctica basada en els materials gràfics de la campanya.

 

Aquesta  és una campanya impulsada pel govern de Catalunya amb l’objectiu de promoure l’ús del català en aquells contextos o situacions en què se sol canviar de llengua innecessàriament (per exemple amb persones que no parlen català encara que l’entenen, en contextos plurilingües, o en àmbits amb dificultats d’ús de la llengua).

 


Secretaria de Política Lingüística i Consorci per a la Normalització Lingüística

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes