25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 21 de setembre de 2009

Santa Tecla encomana el català als tarragonins

El carrer comercial de la campanya es va desplegar a la Rambla Nova el diumenge 20 de setembre

El carrer comercial que "Encomana el català" es va instal·lar a la Rambla Nova de Tarragona el diumenge 20 de setembre, en plenes festes de Santa Tecla, i va atreure l'atenció i la participació dels centenars de tarragonins i visitants que recorrien la principal artèria de la ciutat en plena Festa Major de Santa Tecla.

Santa Tecla encomana el català als tarragonins

El públic va participar activament a les actuacions dels animadors de la campanya

Les persones que es van acostar al tram de Rambla Nova més pròxim al Balcó del Mediterrani, entre les 10 del matí i les 8 del vespre, van poder familiaritzar-se amb la campanya i descobrir, en un ambient lúdic i festiu, l’oferta de serveis que la Generalitat posa a disposició de tothom per facilitar l’ús de la llengua catalana. En aquest marc, també es van poder conèixer els serveis que ofereix el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, així com els del Servei de Política Lingüística de l'Ajuntament.

A l'estand de la campanya, que reprodueix la imatge del web i dels anuncis televisius amb decorats a mida natural i en carn i ossos dels animadors, durant el transcurs del dia es va fer diverses vegades una performance simulant que cal gravar un nou anunci de la campanya. Les  representacions van comptar amb la participació alegre del públic tarragoní que, aquests dies de Festa Major, s'atreveix amb totes les propostes festives que es troba al carrer.

Cap al final de la jornada d'encomanadissa lingüística, el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, i la tinent d'alcalde de Política Lingüística de l'Ajuntament i presidenta del CNL de Tarragona, Rosa M. Rossell, també van visitar la instal·lació de la campanya a la Rambla Nova.

   Campanya 2.0

“Encomana el català” és una campanya impulsada pel Govern de Catalunya i destinada a promoure l’ús del català en aquells contextos o situacions en què se sol canviar de llengua innecessàriament (per exemple, amb persones que no parlen català encara que l’entenen, en contextos plurilingües, o en àmbits amb dificultats d’ús de la llengua). L’objectiu general de la campanya “Encomana el català” és sensibilitzar la població perquè en les converses mantingui la llengua amb normalitat.

La campanya es va presentar el passat mes de febrer a Barcelona, i des d’aquell moment s’ha anat promocionant amb accions en entorns web 2.0, una innovació en una campanya d’aquestes característiques. El web conté també l’agenda de les activitats que la Secretaria de Política Lingüística i els centres del Consorci per a la Normalització Lingüística duran a terme per difondre la campanya pel territori.


CNL de Tarragona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes