25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 18 de setembre de 2009

'Encomana el català' serà a les festes de Santa Tecla a Tarragona

Les diferents activitats es faran de 10 del matí a 8 del vespre al Balcó del Mediterrani

El tram del Balcó del Mediterrani de la Rambla Nova acollirà les activitats de la campanya “Encomana el català” aquest diumenge, entre les 10 del matí i les 8 del vespre.

'Encomana el català' serà a les festes de Santa Tecla a Tarragona

Les persones que s’hi acostin podran familiaritzar-se amb la campanya i descobrir, en un ambient lúdic i festiu, l’oferta de serveis que la Generalitat posa a disposició de tothom per facilitar l’ús de la llengua catalana. En aquest marc, també es podran conèixer els serveis que el Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix al territori, a través del CNL de Tarragona.

L’activitat parteix de la simulació d’un carrer comercial similar al de l'espot televisiu, amb diversos establiments (floristeria, forn de pa, etc.) on es portaran a terme jocs i activitats relacionats amb el contingut de la campanya. En diferents moments del dia es farà una performance amb la participació del públic simulant que cal gravar un nou anunci de la campanya. A les set de la tarda està previst que el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, visiti aquest espai.

“Encomana el català” és una campanya impulsada pel Govern de Catalunya i destinada a promoure l’ús del català en aquells contextos o situacions en què se sol canviar de llengua innecessàriament (per exemple, amb persones que no parlen català encara que l’entenen, en contextos plurilingües, o en àmbits amb dificultats d’ús de la llengua). L’objectiu general de la campanya “Encomana el català” és sensibilitzar la població perquè en les converses mantingui la llengua amb normalitat.

La campanya es va presentar el passat mes de febrer a Barcelona, i des d’aquell moment s’ha anat promocionant amb accions en entorns web 2.0, una innovació en una campanya d’aquestes característiques. Aquestes actuacions estan recollides a la pàgina web de la campanya, que també aplega les eines i els recursos que la Generalitat posa a disposició de la ciutadania per facilitar el coneixement i l’ús de la llengua catalana. També s’hi pot trobar el joc “Encomana el català”, una activitat lúdica sobre la situació del català entre les llengües del món i sobre els usos lingüístics, i una proposta didàctica basada en els materials gràfics de la campanya.

El web conté també l’agenda de les activitats que la Secretaria de Política Lingüística i els centres del Consorci per a la Normalització Lingüística duran a terme per difondre la campanya pel territori.


SPL

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes