25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 17 de setembre de 2009

APRÈN CATALÀ ON I QUAN VULGUIS

Parla.cat té més de 26.000 persones inscrites que procedeixen de més de 150 països

 Aquest dimarts, 15 de setembre, el secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i president del Consorci per a la Normalització Lingüística, Bernat Joan, ha presentat el portal per aprendre català a Internet Parla.cat.

Parla.cat és un entorn d'aprenentatge de català en línia que té per objectiu posar a disposició de tothom, independentment de l'origen, residència o nivell de coneixement de català, materials didàctics per aprendre la llengua o millorar les habilitats comunicatives.

Bernat Joan ha destacat que aquesta eina està en primera línia de les tecnologies d'ensenyament de llengües "és la joia de la corona", que permet "aprendre català on i quan es vulgui". També ha explicat que en aquest moment hi ha més de 26.000 persones inscrites de més de 150 països, incloent-hi la Ciutat del Vaticà.

Actualment el curs ofereix tres nivells d'aprenentatge, el nivell bàsic, el nivell elemental i el nivell intermedi. Antònia Serena, directora del Parla.cat al Consorci per a la Normalització Lingüística, ha explicat que ben aviat es posarà a disposició de tota la ciutadania el nivell de suficiència.

El curs està disponible en dues modalitats: lliure i amb tutoria. La modalitat lliure permet l'aprenentatge de manera totalment autònoma i és gratuïta. La modalitat amb tutoria és de pagament i permet l'aprenentatge guiat per un tutor o tutora que fa el seguiment de l'evolució de l'alumnat. Aquesta modalitat facilita també l'accés a una aula amb eines de comunicació per interactuar amb la resta d'usuaris de la comunitat virtual.

Es pot accedir al Parla.cat a través de l'adreça: http://www.parla.cat

Parla.cat és el resultat de la col·laboració entre la Secretaria de Política Lingüística, l'Institut Ramon Llull i el Consorci per a la Normalització Lingüística, es va posar en marxa el dia 1 d'octubre de 2008 i està disponible en català, castellà, francès, anglès i alemany.

Bernat Joan ha presentat el curs acompanyat pel president del Consell de Centre del CNL Montserrat, Ignasi Perramon, i Antònia Serena n'ha fet la demostració.

L'acte ha estat organitzat pel Centre de Normalització Lingüística Montserrat.


dc

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes