25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 3 de setembre de 2009

La campanya 'Encomana el català' arriba a Tortosa per les festes de la Cinta

La campanya per fomentar l’ús de la llengua inicia a Tortosa un recorregut per les comarques catalanes

La plaça Alfons XII de Tortosa va acollir el 5 de setembre de 2009, en el marc de la Festa Major de la Cinta, la campanya “Encomana el català” , amb un seguit d'activitats per donar a conèixer a la població, en un ambient lúdic i festiu, l’oferta de serveis que la Generalitat posa a disposició de tothom per facilitar l’ús de la llengua catalana.

La campanya 'Encomana el català' arriba a Tortosa per les festes de la Cinta

L'activitat simulava un carrer comercial d'una ciutat.

En aquest marc, els visitants van conèixer els serveis que el Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del CNL de les Terres de l’Ebre, ofereix al territori.

“Encomana el català” és una campanya impulsada pel govern de Catalunya i destinada a promoure l’ús del català en aquells contextos o situacions en què se sol canviar de llengua innecessàriament (per exemple amb persones que no parlen català encara que l’entenen, en contextos plurilingües, o en àmbits amb dificultats d’ús de la llengua). L’objectiu general de la campanya “Encomana el català” és sensibilitzar la població perquè en les converses mantingui la llengua amb normalitat.

La campanya es va presentar el passat mes de febrer a Barcelona, i des d’aquell moment s’ha anat promocionant amb accions en entorns web 2.0, una innovació en una campanya d’aquestes característiques. Aquestes actuacions estan recollides a la pàgina web de la campanya, que també aplega les eines i els recursos que la Generalitat posa a disposició de la ciutadania per facilitar el coneixement i l’ús de la llengua catalana. També s’hi pot trobar el joc “Encomana el català”, una activitat lúdica sobre la situació del català entre les llengües del món i sobre els usos lingüístics, i una proposta didàctica basada en els materials gràfics de la campanya.

El web conté també l’agenda de les activitats que la Secretaria de Política Lingüística i els centres del Consorci per a la Normalització Lingüística duran a terme per difondre la campanya pel territori.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes