25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 17 de juliol de 2009

El Convit premia els esforços per normalitzar el català a la justícia i al Parlament Europeu

La segona edició del congrés es farà a Reus o Perpinyà

El I Congrés de Serveis Lingüístics de Territoris de Parla Catalana, Convit, s'ha tancat aquesta tarda amb un dinar a l'Auditori-Palau de Congressos de Girona, en què es van lliurar els primers premis Convit a Matilde Aragó, presidenta de l'Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia, i Miquel Català, per la traducció del web del Parlament Europeu al català.


El Convit premia els esforços per normalitzar el català a la justícia i al Parlament Europeu

Matilde Aragó, després de rebre el premi. Al darrere, Lluís Sais i Jordi Martinoy. Foto: X.C.

Després de dos dies de ponències, experiències i debats, el primer Convit ha acabat amb un balanç molt satisfactori per part de l'organització. Ara l'objectiu és passar el testimoni a una altra ciutat dels Països Catalans perquè organitzi el segon Convit l'any 2011. De moment, ja han arribat propostes des de Reus i Perpinyà.

El tinent d'alcalde, Miquel Poch, representant de l'Ajuntament de Girona en el Consorci per a Normalització Lingüística, va destacar l'«alta qualitat dels continguts» i el fet que els més de 300 tècnics lingüístics d'arreu dels Països Catalans tornaran a casa amb «les piles carregades» per continuar treballant en unes circumstàncies no sempre idònies.

«Vergonya eterna a aquells que, menyspreant son idioma, alaben el dels altres.» Aquesta sentència està inscrita sobre ceràmica a l'arrimador de l'antiga societat i actual cafeteria L'Escut de la Bisbal d'Empordà, i s'ha reproduït en els trofeus lliurats als dos guanyadors dels primers premis Convit, Matilde Aragó i Miquel Català, per la seva tasca desinteressada i constant en favor de la llengua catalana en diferents àmbits. L'alcaldessa Anna Pagans va tancar un acte que va ser amenitzat pel trio vocal De Calaix, amb les seves divertides corrandes que reclamen poder viure amb normalitat en català.


El Punt - Girona - Xavier Castillón
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes