25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 31 de juliol de 2009

El Parla.cat ofereix tots els cursos del nivell intermedi en la modalitat lliure

Actualment hi ha 24.310 inscrits a la plataforma

El Parla.cat ja té accessibles en la seva modalitat lliure els cursos Intermedi 2 i Intermedi 3. D’aquesta manera es tanca el tercer nivell d’aquest entorn d’aprenentatge de català en línia, desenvolupat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de la Vicepresidència i l’Institut Ramon Llull, en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística.

El Parla.cat ofereix tots els cursos del nivell intermedi en la modalitat lliure
La modalitat lliure permet als aprenents fer un aprenentatge de manera autònoma i és de caràcter gratuït. Els diferents cursos del Parla.cat posen a disposició de l’alumnat materials didàctics per aprendre la llengua catalana o millorar les seves habilitats comunicatives en aquesta llengua. Els materials es complementen amb continguts de caràcter lúdic i cultural que s’ofereixen a la Rambla virtual, un espai que permet la interacció a través de fòrums i xats.
 
Actualment hi ha disponibles els tres cursos del nivell bàsic, els tres cursos del nivell elemental i els tres cursos de nivell intermedi. Els sis primers cursos es van posar en funcionament l’octubre de 2008 en la modalitat lliure i en la modalitat de tutoria. El mes de maig de 2009 es va engegar el primer curs de nivell intermedi en les dues modalitats d’aprenentatge i aquest mes de juliol s’han posat en marxa el dos darrers cursos d’intermedi en la modalitat lliure. De cara al mes de setembre es completarà l’oferta amb l’obertura d’aquests cursos en la modalitat amb tutoria.
 
La Secretaria de Política Lingüística gestiona la modalitat lliure i el Consorci per a la Normalització Lingüística i l’Institut Ramon Llull gestionen la modalitat amb tutoria, que és de pagament (90 euros), la qual ofereix als inscrits un tutor o tutora que els guia i fa el seguiment del seu aprenentatge.
 
El total de persones inscrites a la plataforma a data 30 de juliol és de 24.310, dels quals 6.426 han realitzat activitats en els últims 120 dies. La mitjana diària de nous inscrits és de 80 a 100. Cada dia més de 80 persones d’arreu del món es donen d’alta a l’entorn d’aprenentatge Parla.cat per tal d’aprendre català per Internet.

Amb relació a la procedència, a data de 30 de juliol, el Parla.cat té persones inscrites que procedeixen de més de 150 països. La major part dels inscrits procedeixen de l’Estat Espanyol.

Parla.cat no expedeix certificats de coneixements de llengua catalana. No obstant això, els continguts dels cursos permeten assolir els coneixements necessaris per superar les proves oficials de caire presencial que es convoquen regularment.
 

Secretaria de Política Lingüística

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes