25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 16 de juliol de 2009

Més de 300 persones assisteixen al Congrés Convit

L'Auditori de Girona acull aquest dimecres i dijous el I Congrés de Serveis Lingüístics de Territoris de Parla Catalana

L'Auditori Palau de Congressos de Girona es convertirà aquest dijous i divendres en la seu del I Congrés de Serveis Lingüístics de Territoris de Parla Catalana. El Congrés Convit pretén ser un símbol de difusió i plataforma amb l'objectiu de reunir totes aquelles persones que en el dia a dia treballen per a la llengua catalana.

Anna Rodríguez – Girona
Font La Malla.cat

Girona acollirà en aquests dos dies més de 300 congressistes procedents de diferents punts dels territoris de parla catalana, amb l'objectiu d'exposar, informar i mostrar tots els avenços empresos dins el context multilingüe en què es troba el català en el món de les tecnologies de la informació i la comunicació i en els plans d'acolliment lingüístic de persones nouvingudes.

Durant el dia d'avui ha tingut lloc a la Sala de Cambra de l'Auditori Palau de Congressos de Girona la sessió inaugural, que ha comptat amb la presència de diverses autoritats: Jaume Roure, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Perpinyà; Joaquim M. Puigvert, vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura de la Universitat de Girona; Joan Sans, director de Promoció Cultural i Política Lingüística del Ministeri d'Educació i Cultura del Govern d'Andorra; Bernat Joan, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Enric Vilert, president de la Diputació de Girona, i Anna Pagans, alcaldessa de Girona.

A les 18.30 h, està prevista la intervenció del lingüista Joan Solà, vigent Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, qui encoratjarà els congressistes a treballar amb esforç per a la llengua catalana. Demà, a partir de les 9.30 h, el Congrés Convit es reprendrà per tractar l'àmbit del multilingüisme i la societat global. La jornada comptarà amb una taula rodona i la presentació de diferents experiències durant el matí.


Premis Convit per cloure el Congrés

El Congrés es clourà amb la celebració de la primera edició dels Premis Convit, un reconeixement al treball realitzat per persones que han destacat per la seva trajectòria de treball i dedicació al foment de la llengua i la cultura catalanes. Enguany s'han presentat una vintena de candidatures per al Premi a la trajectòria de promoció de la llengua catalana entre la societat i per al Premi a una iniciativa concreta de promoció de la llengua i cultura catalanes. El nom dels premiats es descobrirà en el marc del dinar de cloenda, que tindrà lloc demà mateix.


La Malla.cat
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes