25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 9 de juliol de 2009

L’experiència del meu primer curs inicial

Curs inicial d'estiu

Aquest Inicial va començar un dijous, concretament el 25 de juny. Ha tingut una durada de 20 hores, repartides de dilluns a dijous, de deu a ¼ d’una del migdia, i avui, 9 de juliol, malauradament, és l’últim dia de classe.

L’experiència del meu primer curs inicial

El primer dia ja va ser prometedor. 25 alumnes de 18 nacionalitats diferents (Amèrica del Sud i del Nord, Europa Central i de l’Est, bàsicament) formaven un grup d’una varietat ben poc habitual, i això em va fer intuir que aquell curs seria molt enriquidor i distès.

Efectivament, eren gent molt variada, d’edats i provinences molt diverses, de formació i oficis ben desiguals, però amb uns trets molt clars en comú: la simpatia, les ganes de passar-s’ho bé i, sobretot, la seva motivació per aprendre el català.

Ja ens vam entendre al primer moment, però a mesura que el grup anava quedant consolidat, la sensació general de “bon rotllo” s’incrementava.

Avui dijous 9 de juliol, com he dit, aquest curs s’ha acabat, i només puc dir que les 20 hores han passat massa de pressa. Tot i això, puc afirmar amb un gran convenciment que les hem aprofitat al màxim. Hem rigut, hem fet broma, hem parlat, hem escoltat històries, ens hem conegut i tot gràcies a una llengua que ens ha unit: el català.

Per mi, la cultura de cada persona, és un tresor. M’apassiona enriquir-me de la gent, i em sento molt afortunada de poder aportar el meu gra de sorra per enriquir els altres amb la meva cultura.

Carla

ÀLBUM DE FOTOS DEL CURS

Carla Barroso, professora de català

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes