25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 1 de juliol de 2009

Voluntariat per la Llengua clou la catorzena edició a Cornellà de Llobregat

Un 2% dels voluntaris que ajuden a aprendre català a nouvinguts són estrangers

El Celler “Caves i Vins Pujol”  va acollir el dia 30 de juny la trobada de cloenda de la catorzena edició del programa Voluntariat per la llengua.

Voluntariat per la Llengua clou la catorzena edició a Cornellà de Llobregat

Aquesta trobada, en la qual s’entreguen els certificats de participació, també és un bon moment perquè tant voluntaris com aprenents parlin de forma distesa del programa de VxL i de les activitats i trobades fetes fins al moment, així com de les futures, alhora que gaudeixen d’un espai emblemàtic de la ciutat, per molts conegut però per pocs visitat.

LES DADES

Evolució de les parelles lingüístiques:
45 parelles lingüístiques al 2006.
73 parelles lingüístiques al 2007.
109 parelles lingüístiques al 2008.

Preveiem que aquest any el nombre de parelles lingüístiques creixerà un 20%  i que es superaran les 130 parelles lingüístiques.

Un 2% dels voluntaris que ajuden a aprendre català a nouvinguts són estrangers

Pel que fa a les persones que hi participen. Un 13% dels aprenents són d’ Amèrica del Sud; un 4%, d’ Amèrica central, Mèxic i el Carib; un 8%, del nord d'Àfrica, un 48% són de la resta de l’Estat espanyol, un 4%, de la Unió Europea, un 2%, de la Europa extracomunitària i un  21% són nascuts a Catalunya. I pel que fa als voluntaris, un 86% són nascuts a Catalunya i un 2% són nascuts al País Valencià; un 10%, a la resta de l'Estat espanyol i un 2% són estrangers que ara participen com a voluntaris per practicar el català.

Què és Voluntariat per la llengua

Aquest programa va néixer l’any 2002 al Centre de Normalització Lingüística de Cornellà i des de l’any 2004 abasta ja tot el territori català, amb la implicació de tots els centres de Normalització Lingüística, del Govern de la Generalitat, dels ens locals, i d’altres entitats. A través d’aquest programa es posa en contacte una persona que té coneixements bàsics de català, però que encara no el parla, amb una altra persona que el parla habitualment. A partir d’aquí, i durant un mínim de 10 hores, les dues persones es reuneixen on volen per parlar en català dels temes que ells mateixos trien. Això suposa una millora de la competència comunicativa en la persona que comença a parlar i a la vegada facilita que la persona que parla català habitualment s’acostumi a no canviar de llengua innecessàriament.

Si t’interessa participar en el programa només has de trucar al telèfon 93 475 07 86 i demanar per Helena Pibernat, o pots apuntar-t’hi directament per internet a l’adreça: www.vxl.cat.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes