25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 8 de juliol de 2009

Els participants del 'Voluntariat per la llengua' del Baix Penedès fan una trobada a Vil·la Casals

La jornada festiva posa el punt final a la temporada del voluntariat lingüístic a la comarca fins després de l'estiu

La primera Trobada del “Voluntariat per la llengua” del Baix Penedès va tenir lloc el dissabte 4 de juliol, a la Vil·la Casals, un espai molt adient per aquesta època de l’any, ja que els membres del “Voluntariat” que s’hi van aplegar van poder gaudir d’una jornada refrescant al costat del mar.

Els participants del 'Voluntariat per la llengua' del Baix Penedès fan una trobada a Vil·la Casals

La jornada va començar amb els parlaments de les tres institucions (Ajuntament del Vendrell, Consell Comarcal del Baix Penedès i Consorci per a la Normalització Lingüística) i seguidament es van donar els diplomes acreditatius als participants en el programa de difusió de l’ús del català i de cohesió social.

Posteriorment a aquests actes protocol·laris, la Trobada va continuar amb la participació directa dels membres del “Voluntariat per la llengua”, que van explicar algunes anècdotes i experiències entorn del projecte. A més, coincidint amb l’Any Joan Amades, i aprofitant que aquest folklorista va recollir diverses rondalles a la nostra comarca, es van llegir set d’aquestes narracions de tradició oral.

La jornada es va acabar amb un aperitiu que es va servir als jardins de la Vil·la Casals i on els assistents a la Trobada van demanar que actes com aquest es tornin a repetir.

A la Trobada hi van assistir l'alcalde del Vendrell, Benet Jané; la representant del Consell Comarcal del Baix Penedès al Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, M. dolors Andreu i la directora del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, Rosa M. Ibarz, a més d’una quarantena llarga de participants al “Voluntariat per la llengua” del Baix Penedès.


SCC del Baix Penedès

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes