25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 12 de juny de 2006

Veïns invasors, la nova pel·lícula dels creadors d’Shrek i Madagascar, s’estrena en català el divendres 16 de juny

Un dels punts forts de la pel·lícula és l’humor, un humor que els més petits entendran tot i que té una perspectiva adulta
Veïns invasors, la nova pel·lícula dels creadors d’Shrek i Madagascar, s’estrena en català el divendres 16 de juny

Cartell de la pel.lícula

S’estrenaran 13 còpies de la pel·lícula en català a les sales, AMC Diagonal Mar i Lauren Gràcia, (Barcelona); Oscar i Cinebox (Girona); El Nord (Granollers); Lauren (Lleida); Atlàntida (Manresa); Urgell (Mollerussa); Porto Pi (Palma de Mallorca), Imperial (Sabadell); Oscar (Tarragona); AMC (Terrassa); Sucre (Vic).

Arriba la primavera, la tortuga Verne i els animals del bosc es desperten de la seva hivernació i descobreixen que al mig del seu bosc hi ha una gran bardissa que redueix el seu territori. Tots tenen els seus dubtes sobre si entrar al nou espai, tots menys l’ós rentador RJ que està convençut que darrera la bardissa hi ha una porta a la bona vida on viuen uns animals certament curiosos, els humans, que viuen per menjar enlloc de menjar per viure. 

El grup d’animals del bosc està format per l’espavilat ós rentador RJ; la tortuga prudent Verne, l’hiperactiu esquirol Hammy, la mofeta Stella, l’opòssum Ozzie i la seva filla adolescent Heather, la parella de porc espins Penny i Lou que tenen tres bessons i l’ós Vincent.

A la banda dels humans hi ha la Gladys, presidenta de l’associació de veïns que no està disposada a veure la urbanització plena de fauna salvatge i l’Exterminador de plagues,  que contracta la Gladys per eliminar els animals.

Un dels punts forts de la pel·lícula és l’humor que sorgeix dels embolics que acaba provocant l’RJ. És un humor que els més petits entendran tot i que presenta una perspectiva adulta: la pel·lícula ataca el consumisme i ofereix un reflex crític de la conducta i la societat humanes.

L’estrena de la versió catalana de Veïns invasors s’emmarca dins la campanya Dóna corda al cinema en català, una iniciativa de sensibilització per promoure i facilitar la presència de la llengua catalana al cinema.

 

En cas que vulgueu accedir a materials d’imatge, vídeo i àudio sobre aquesta pel·lícula, els teniu a la vostra disposició a l’àrea de descàrrega http://www8.gencat.net/llengcat/descarrega/

 

 

Noves estrenes per aquest 2006

 

Per aquest mes de juny s’incorporen dues pel·lícules més a la previsió d’estrenes en català per al 2006. La primera d’elles és  la versió catalana de Fineta, una foqueta la mar de salada, de la qual es distribuiran 15 còpies el 23 de juny. El segon film, també d’animació infantil, és Astèrix i els víkings que està previst estrenar el 30 de juny.

 

 


Oficina de Premsa de la Secretaria de Política Lingüística

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes