25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 6 de juliol de 2009

El programa 'Oberts al català' centra la campanya 2009 en els establiments de la nova immigració

S'han editat dues noves guies multilingües: 'Com obrir un comerç' i 'Guia bàsica de normativa comercial'

L'edició 2009 del programa "Oberts al català" se centrarà en els establiments comercials regentats per immigrants i es desenvoluparà, a Tarragona i a Salou, entre juliol i octubre. El migdia del dia 6 de juliol s'ha signat el conveni de renovació del programa a l'Ajuntament de Tarragona entre aquest, l'Àrea de Promoció Econòmica i el Confederació de Comerç de Catalunya.

El programa 'Oberts al català' centra la campanya 2009 en els establiments de la nova immigració

Rossell, De los Ríos i Llorens, a punt de singar la renovació del conveni

 

L’objectiu de la campanya és que els comerciants coneguin la normativa comercial i lingüística que han de complir, la importància que en el seu establiment s’atengui en català i els beneficis que comporta aquesta adequació en qualitat de servei i integració en el teixit empresarial, o les organitzacions sectorials i territorials que els representen, entre d’altres.

El president de la Confederació de Comerç de Catalunya, Pere Llorens; el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Estratègies de Ciutat i Projecció Exterior, Sergi de los Rios, i Rosa M. Rossell, regidora de Política Lingüística i presidenta del Consell de Centre del CNL de Tarragona, han estat els signants de la renovació del conveni per continuar aplicant el programa "Oberts al català" a la ciutat de Tarragona en els sectors del comerç´, dels serveis i del turisme.

Novetats i compromisos

La CCC s’ha compromès a fer arribar la campanya “Oberts al català” tant a les associacions com als establiments de comerç, serveis i turisme de Tarragona, a facilitar a l’ajuntament els documents originals de les dues noves guies de la campanya: Com obrir un comerç i Guia bàsica de normativa comercial per tal de difondre-les, i aplicar el Pla d’assessorament comercial i lingüístic a comerços d’immigrants, per mitjà d’un dinamitzador que els visitarà, i els facilitarà els materials i la informació de la campanya de forma personalitzada. Així mateix, la CCC donarà al CNL de Tarragona i a l’Ajuntament de la ciutat les dades lingüístiques obtingudes dels establiments visitats. El president de la CCC ha destacat que aquesta nova iniciativa ajudarà els nouvinguts a adaptar-se a les normatives vigents, ja que se’ls assessorarà i se’ls donarà facilitats a l’hora d’oferir el millor servei als seus clients.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Tarragona s’encarregarà d’enviar cartes informatives sobre la campanya de la CCC als comerços de la ciutat, d’imprimir les guies, en 6 idiomes Com obrir un comerç i Guia bàsica de normativa comercial, que es repartiran a la ciutat, i de fer un enllaç des de la pàgina web del consistori amb la pàgina web de la CCC i amb la seva campanya “Oberts al català”. Per Sergi de los Rios, “aquesta iniciativa de la CCC afavorirà la integració lingüística i comercial de les persones nouvingudes a la nostra ciutat”.

Finalment, Rosa Rossell ha afirmat que el CNL de Tarragona, en col·laboració amb la delegació territorial de la CCC del Camp de Tarragona, s’encarregarà d’enviar als ajuntaments del seu àmbit territorial (a través dels serveis locals i comarcals de català), tret de Tarragona i Salou, que ja participen directament en la campanya, una mostra de les guies, així com d’oferir els seus cursos de català i el seu servei d’assessorament lingüístic durant l’aplicació del Pla d’assessorament comercial i lingüístic a comerços d’immigrants que duu a terme la CCC, en el marc de la campanya “Oberts al català”.

Des del 2008

El 25 de març de 2008 l’Ajuntament de Tarragona, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i la CCC van signar un conveni per implementar la campanya “Oberts al català” en aquesta ciutat. A l’acte, que també va tenir lloc a l’Ajuntament de Tarragona, van assistir-hi Sergi de los Rios, conseller de Promoció Econòmica; Rosa Rossell, consellera de Política Lingüística i presidenta del Consell del CNL de Tarragona, i Pere Llorens, president de la CCC. Aquest conveni recull la voluntat de contribuir al foment de l’ús de la llengua catalana en el sector del comerç, dels serveis i del turisme de la ciutat de Tarragona.

La campanya “Oberts al català”, que duu a terme la CCC, compta amb el suport del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, de la Secretaria de Política Lingüística i de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, i de l’Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona en la demarcació de Barcelona, i té com a objectiu fomentar l’ús de la llengua catalana en el sector del comerç, dels serveis i del turisme de Catalunya.

 


SPLAT - SLC de Tarragona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes