25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 1 de juliol de 2009

'Cal Xixonenc' guanya el IX Premi a la NL de la Conca de Barberà

L'establiment és una orxateria, cafeteria i torroneria històrica de Montblanc

El jurat del premi a la Normalització Lingüística en l’Àmbit Socioeconòmic a la Conca de Barberà es va reunir el passat 29 de juny i va atorgar el premi de la novena edició a Cal Xixonenc.

'Cal Xixonenc' guanya el IX Premi a la NL de la Conca de Barberà

El jurat va tenir en compte que es tracta d’una empresa que al llarg de la seva trajectòria ha tingut una actitud molt favorable envers el català, mèrit que preveu les bases del premi, i que hagi traduït el seu nom al català, ja que prové del negoci familiar de les gelateries Jijonenca de Valls. En aquest sentit, es va valorar positivament que l’empresa utilitzi el català en catàlegs; publicitat dels seus productes per difondre’ls entre la població; en la retolació, tant interna com externa, i en el seu web (www.calxixonenc.com) on també es fa publicitat dels apartaments turístics El Jaç.

 

El guardó d’aquest premi consistirà en una peça feta per un artesà de la comarca i en un diploma acreditatiu i es lliurarà en un acte que es farà a finals de setembre o a principis d’octubre, en el qual també s’entregaran els Premis Dovella, i que s’anunciarà oportunament.

Aquest guardó, en anteriors edicions l’han rebut les empreses El Tafaner, el Casal de l’Espluga de Francolí, la Cansaladeria M. Mercè Vilà, Espècies Corbella, Especialitats Cobo, el Celler Mas Foraster, Gravidart Disseny i la Cooperativa de Viticultors i Caixa Agrària de Montblanc.

 


SCC de la Conca de Barberà

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes