25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 23 de juny de 2009

Èxit de participació en la festa de cloenda del curs 2008-09 del CNL Vallès Occidental 3

El divendres, 19 de juny, a la tarda, va tenir lloc als jardins del Museu Ca n'Ortadó de Cerdanyola la festa de cloenda de l'edició 2008-09 dels cursos de català per a adults i de Voluntariat per la llengua.

Més de 200 persones van assistir a la festa i a l'acte de lliurament de premis del concurs de punts de llibre Encomana el català, adreçat a alumnes i voluntariat lingüístic, que va comptar amb la presència d'Antoni Morral, alcalde de Cerdanyola; M. Mar Viera, presidenta del Consell del CNL Vallès Occidental 3; Consol Pla, regidora de Cultura i responsable de normalització lingüística de Cerdanyola, i Berta Cama, representant del jurat i responsable de la biblioteca de Barberà.

S'hi van poder veure exposats els 68 punts de llibre concursants i, a  més, l'Asociación de Bolivianos de Sant Cugat, els Castellers de Cerdanyola i la Martineta (bèstia de foc local) també hi van col·laborar.

Èxit de participació en la festa de cloenda del curs 2008-09 del CNL Vallès Occidental 3

Dansa de 'caporales' de Bolívia

Durant l'acte, Antoni Morral, alcalde de Cerdanyola, va lliurar una placa commemorativa a Montse Trilles, directora del CNL Vallès Occidental 3, amb motiu dels 20 anys de la creació del Consorci per a la Normalització Lingüística, del qual Cerdanyola és municipi fundador.

Els guanyadors del concurs van ser els següents:

  • 1r premi: Joan Casals, voluntari lingüístic de Barberà, amb l'eslògan Català? Sí! Fes-lo créixer
  • 2n premi: Apolonia López, alumna de Cerdanyola, amb l'eslògan Aïllat, perdut? No, gràcies. Jo ara parlo català
  • 3r premi: Anna Maria García, voluntària lingüística de Barberà, amb l'eslògan Català, llengua per compartir

Amb la intenció de fer una demostració de cultura d'aquí i d'allà, l'Asociación de Bolivianos de Sant Cugat va contribuir a la festa amb la vistosa dansa de caporales, barreja de la saya, música dels esclaus africans, i del huayño autòcton de Bolívia. I seguidament els Castellers de Cerdanyola van fer una demostració de castells i van animar els assistents a participar-hi.

També s'hi van poder degustar begudes típiques com la pomada menorquina, l'aigua de València, la ratafia dels Pirineus i el moscatell.

La traca final de festa va anar a càrrec de la Martineta, bèstia de foc de Cerdanyola, com a tastet dels correfocs típics de les festes populars catalanes.

A partir del setembre es podran veure els punts de llibre a les biblioteques de les sis poblacions que configuren el CNL Vallès Occidental 3.


L.P./M.G.
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes