25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 5 de novembre de 2019

El Consorci per a la Normalització Lingüística, distingit amb el guardó Ad studia humanitatis fovenda

  • La facultat de Filosofia i Lletres de la UAB atorga aquest reconeixement al CPNL en el marc de la inauguració del curs acadèmic

Aquest dimarts, Joan Carbonell, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, i Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i Cultura, han fet el lliurament de la distinció Ad studia humanitatis fovenda ("Per a l'afavoriment de les humanitats") al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

La distinció ha reconegut l'esperit de col·laboració del Consorci amb la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB -i en concret amb el Departament de Filologia Catalana- pel que fa a la provisió continuada de llocs de pràctiques als estudiants del Grau en Estudis de Llengua i Literatura Catalanes, i a la participació desinteressada del Consorci en el grup de reflexió per a la reforma dels estudis esmentats, que entrarà en vigor el curs 2020-2021.

L'acte s'ha celebrat a l'Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres, en el marc de la inauguració del seu curs acadèmic, i ha comptat amb la presència de Josep Madorell, gerent del Consorci per a la Normalització Lingüística, que ha recollit el guardó i ha agraït la distinció.

Madorell ha destacat l'evolució del Consorci, que en trenta anys ha passat de ser una escola de llengua a consolidar-se com l'ens que «facilita la incorporació de les persones d'origen estranger a la societat catalana a través de la llengua». Actualment, el 73 % d'alumnes del Consorci són d'origen estranger.

Amb la distinció Ad studia humanitatis fovenda, el gerent del Consorci ha posat en relleu la importància de la col·laboració entres les dues institucions i com això pot contribuir a la innovació en els estudis de Grau en Estudis de Llengua i Literatura Catalanes.


Josep Madorell, gerent del CPNL, ha recollit el guardó


Entre els convidats, hi han assistit també altres directius i responsables de l'organització del Consorci.

En la categoria individual, el guardó l'ha recollit el Dr. Josep Santaló Pedro, per les seves col·laboracions amb la recerca universitària en biologia cel·lular i pels valors d'ètica aplicada a la investigació biomèdica.

El lliurament dels reconeixements ha tingut lloc després de la lliçó inaugural del curs acadèmic, a càrrec de Ferran Barenblit, director del MACBA, que ha exposat la dissertació artística «(Tres) anècdotes per reflexionar sobre l'art contemporani».


Una distinció per actitud i valors

La distinció Ad studia humanitatis fovenda es va crear el 2016 per distingir anualment una persona i una institució que hagin destacat per defensar i incorporar en la seva praxis els valors propis dels estudis d'humanitats o per col·laborar en el bon desenvolupament dels estudis i la investigació de la Facultat.

El guardó consisteix en un gravat exclusiu i numerat de l'artista sabadellenc Isidre Manils i un diploma acreditatiu.

En les edicions anteriors les institucions distingides han estat la Societat del Gran Teatre del Liceu (2016), l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (2017) i el Museu Arqueològic de Catalunya (2018).


Cinc anys de col·laboracions

La col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística amb els Estudis de Llengua i Literatura Catalanes de la UAB comença el 2014 amb la intenció de facilitar que els estudiants del grau puguin fer les pràctiques als diversos centres de normalització lingüística (CNL) i coneguin vivencialment les tasques que s'hi desenvolupen.

Des d'aleshores, 13 alumnes del grau han realitzat 135 hores de pràctiques al CNL de Barcelona, al CNL Eramprunyà (Castelldefels, Gavà, Sant Boi de Llobregat i Viladecans), al CNL L'Heura (Santa Coloma de Gramenet), al CNL de Sabadell, al CNL Vallès Occidental 3 o al CNL de Terrassa i Rubí.

Arran d'aquesta col·laboració, la UAB va sol·licitar la participació de l'Àmbit de Formació i Foment del CPNL en el grup de reflexió per a la reforma dels estudis del grau de Llengua i Literatura Catalanes que entrarà en vigor a partir del curs 2020-2021.


Àmbit de Projecció i Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter