25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 18 de juny de 2009

Tercera Trobada del Consorci per a la Normalització Lingüística

Prop de 400 persones del CPNL van celebrar a Mataró el vintè aniversari del Consorci

Tercera Trobada del Consorci per a la Normalització Lingüística

Un moment de l'acte institucional al Teatre Municipal de Mataró

Divendres passat, dia 19 de juny, va tenir lloc la 3a Trobada del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) a Mataró.

L'acte institucional es va fer al Teatre Monumental i comptà amb la presència de Bernat Joan i Marí, secretari de Política Lingüística i president del CPNL, Francesc Teixidó, 3r tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Mataró i president del CNL del Maresme, Pilar López, gerent del CPNL, i altres representants de la Generalitat de Catalunya i dels ens locals que constitueixen el CPNL.

Després de la benvinguda es va projectar el vídeo elaborat per commemorar els primers vint anys de vida del Consorci. Un vídeo que en resumeix la trajectòria i incideix en les persones que en formen i n'han format part i que són la riquesa de la institució.

Pilar López, gerent del CPNL, va obrir l'acte amb un parlament molt emotiu on va recordar les persones del CPNL que ja no hi són.

En la seva intervenció, Bernat Joan va destacar la feina feta arreu del territori i la capacitat d'adaptació del personal del CPNL, que és la riquesa principal de la institució.

Per acabar, Francesc Teixidó va remarcar la importància de la presència dels ens locals en el Consorci i, com amfitrió, va convidar el públic a gaudir de Mataró.

Després dels parlaments, els assistents van gaudir d'una projecció, preparada especialment per a la Trobada, estructurada en tres parts: la primera recull fotografies que mostren l’activitat del CPNL durant aquest temps: cursos, actes, sortides, la Queta, el Voluntariat per la llengua, etc.; la segona part del vídeo són imatges enregistrades a la 2a Trobada que es va fer dos anys enrere a l’Hospitalet de Llobregat, i finalment un monòleg de Miquel Àngel Ripeu (actor de Crackòvia), creat amb motiu del Cicle de Converses “20 anys junts pel català”.

A continuació, Maria Fradera, directora del CNL del Maresme, va convidar el públic a pujar a l'escenari per explicar anècdotes d'aquests 20 anys. Embolics lingüístics i malentesos sorprenents van fer riure i somriure els assistents.

A continuació, la Trobada es va desplaçar al Parc Central de Mataró on el grup “Kumbes del Mambo” va fer cantar i ballar el personal del CPNL mentre es preparava l'arrossada. Un pastís commemoratiu i un brindis de l'alcalde de Mataró, senyor Joan Antoni Baron, i el president del CPNL amb tots els assistents van cloure aquesta 3a Trobada.


Àrea de Comunicació

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes