25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 16 d'octubre de 2019

Continuen creixent les inscripcions als cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística

  • Gairebé 26.000 inscripcions als cursos de català presencials i en línia
  • Una oferta de 1.193 cursos presencials
  • Augmenten més del 10% les inscripcions als cursos presencials inicials, bàsics i elementals
Continuen creixent les inscripcions als cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística

El període de matriculació dels cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística ratifica i consolida la tendència a l'alça dels darrers anys. Aquest mes de setembre, s'han aconseguit 25.828 inscripcions per a la globalitat de cursos que ofereixen els 22 centres de normalització lingüística de tot Catalunya, tant en la modalitat presencial com en línia.

Pren especial rellevància el resultat dels cursos presencials inicials, bàsics i elementals, que en global passen de les 17.304 inscripcions en el mateix període del 2018 a les 19.073 d'enguany, amb un increment de més del 10 %.

Aprendre expressions quotidianes i usuals en situacions bàsiques i adquirir un cert grau d'autonomia oral i escrita són, doncs, els objectius principals de les inscripcions d'aquests nivells, que representen un 73,8 % del total.


La prioritat, garantir la comunicació bàsica

Aquest augment és fruit de l'èxit de les línies estratègiques d'actuació del Consorci, que en els darrers anys prioritzen especialment l'atenció a les persones no catalanoparlants, sense coneixements de llengua o amb poques habilitats comunicatives en català, amb l'objectiu que tothom pugui relacionar-se en català en les situacions quotidianes i sobretot millorar les opcions d'ocupabilitat en l'àmbit laboral.

Pel que fa a les inscripcions als cursos presencials de nivell més avançat -intermedi, suficiència i superior-,  experimenten el lleuger descens del 8,4 % i passen de les 4.966 inscripcions el 2018 a les 4.547 d'enguany. Aquesta dada es veu compensada per l'increment de les inscripcions en línia dels cursos de nivell superior, que passen de 209 inscripcions a 335.


Més cursos presencials

El global de cursos presencials passa dels 1.107 que es van planificar el setembre del 2018 als 1.193 d'enguany, amb un augment del 8 %.

D'acord amb l'interès general, l'oferta de cursos que ofereix el Consorci s'ha incrementat en els nivells més sol·licitats. La programació de cursos inicials s'ha incrementat en un 24 %; els cursos bàsics, en un 14 %, i els elementals, en un 20 %. En total, els 811 cursos planificats en el mateix període de l'any 2018 s'ha passat als 940 cursos inicials, bàsics i elementals d'enguany.


Àmbit de Projecció i Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter