25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 2 de setembre de 2019

Al setembre, posa el teu català al dia al Consorci per a la Normalització Lingüística!

  • S'ofereixen cursos de català de tots els nivells, de forma presencial, en línia o combinant les dues modalitats
  • Les pràctiques lingüístiques fora de l'aula complementen amb èxit l'aprenentatge
Al setembre, posa el teu català al dia al Consorci per a la Normalització Lingüística!

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) engega el curs acadèmic amb una oferta àmplia i completa de cursos de català, que donen resposta a totes les necessitats d'aprenentatge, tant de les persones que s'han establert fa poc a Catalunya i encara no coneixen la llengua, com d'aquells que volen millorar les seves habilitats comunicatives orals i escrites en català.

Per aconseguir-ho, el Consorci posa a l'abast de tothom cursos presencials, en línia o amb modalitat combinada, de tots els nivells, a través dels 22 centres de normalització lingüística i els 146 punts de servei de tot el territori.

Seguint la línia engegada el curs acadèmic 2018-2019, enguany els cursos de català bàsic compten també amb avantatges econòmics i ràtios més baixes d'alumnes, per afavorir la incorporació i el seguiment de les persones que no tenen coneixement de llengua catalana o que tenen poques habilitats comunicatives en català, amb l'objectiu que tothom pugui relacionar-se en català en les situacions quotidianes i sobretot millorar les opcions d'ocupabilitat en l'àmbit laboral.

L'oferta també inclou cursos especialitzats, vinculats al món professional, orientats a millorar l'expressió oral i l'expressió escrita, i també per practicar la resolució de dubtes lingüístics amb els recursos disponibles a la xarxa.Una oferta flexible complementada amb les pràctiques lingüístiques

Els alumnes d'alguns cursos de català bàsic (Bàsic 3) incorporen les pràctiques lingüístiques fora de l'aula i sense el suport directe del docent. Aquest complement per a l'aprenentatge es realitza en establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua i suposa una oportunitat per fer conversa en català en contextos reals, alhora que els alumnes estableixen vincles i relacions en català.

A banda de les pràctiques lingüístiques, el gran nombre d'activitats culturals dins i fora de l'aula que el Consorci organitza o que coorganitza en xarxa amb altres entitats del territori representa el valor afegit d'aprendre català al CPNL. Aquestes activitats culturals faciliten la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge en contextos reals i no formals, i fomenten el coneixement de l'entorn i la cohesió social.


Certificats oficials

Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).


El Consorci t'ho posa fàcil

El web del CPNL (www.cpnl.cat) ofereix un cercador de cursos que permet trobar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat. La inscripció als cursos del CPNL es farà durant tot el mes de setembre fins a mitjan d'octubre.


Àmbit de Projecció i Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter