25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 25 de juliol de 2019

El Consorci per a la Normalització Lingüística i la plataforma Guies.cat signen un acord de col·laboració per al foment de l'ús de la llengua catalana

  • Guies.cat és el primer portal de viatges que ofereix visites guiades en català arreu del món
  • La presència del català en l'oci i el turisme suposen un valor afegit per al sector

La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, i el conseller delegat de Promocat Exteriors, Eduard Porta, estableixen un acord per fomentar la presència de la llengua catalana en les activitats d'oci i turisme, gràcies a la plataforma en línia Guies.cat. La signatura del conveni ha tingut lloc el dia 25 de juliol, a la seu de la Direcció General de Política Lingüística, a Barcelona.Els objectius que motiven l'acord són promoure el coneixement i la presència internacional del català com a llengua de cultura en les principals destinacions turístiques internacionals i com a llengua habitual en el sector turístic.

Per aconseguir-ho, el Consorci per a la Normalització Lingüística es compromet a difondre periòdicament la programació d'activitats i serveis de Guies.cat entre els usuaris del Voluntariat per la llengua, els alumnes dels cursos de català i els treballadors del CPNL, així com també a través de les xarxes socials al públic en general.

Per la seva banda, Guies.cat ofereix avantatges per als usuaris del CPNL, amb descomptes d'un 25 % del cost de qualsevol visita guiada i d'un 5% del cost dels circuits, a banda d'altres incentius.

D'aquesta manera, la cooperació del Consorci per a la Normalització Lingüística i Guies.cat contribueix a l'extensió de l'ús de la llengua catalana en un context de prospecció internacional, la qual cosa suposa un valor afegit dels serveis que ofereix l'agència catalana en el sector turístic.

A l'acte de signatura també han assistit, per part de Promocat Exteriors SL, Albert Torra, responsable de comunicació, i per part de la DGPL i del CPNL, Marta Xirinachs, subdirectora general de Política Lingüística, i Viqui Sanz, directora de Projecció i Comunicació del CPNL.

Durant l'acte, la presidenta del CPNL ha afirmat que aquest projecte és innovador "perquè promou que puguis fer turisme internacional en català. Els catalans viatgem molt i agraïm que ens ho expliquin en la nostra llengua".

Per la seva banda, el Sr. Porta ha destacat que les catalans busquen un valor afegit als seus viatges "i estem contents al comprovar que molts dels nostres usuaris repeteixen l'experiència. És un bon indicador".


El català, més enllà de Catalunya

La plataforma en línia de reserves de rutes lingüístiques en llengua catalana Guies.cat compta amb un equip de professionals del sector turístic que organitzen visites guiades comentades en llengua catalana per ciutats importants d'arreu del món.

Actualment, programen rutes a Amsterdam, Ârhus, Berlín, Cesis, Dublín, Illes Fèroe, Florència, Islàndia, Londres, Manhattan, Munic, París, Pisa, Praga, Rivera Maia i Yucatàn, Riga, Roma, el Senegal, la Toscana, Tòquio i Zimbàbue. També disposa de rutes per les Illes Balears i per Catalunya.

Guies.cat fomenta la llengua catalana en les activitats que s'organitzen en les diferents destinacions i promou el contacte amb casals i entitats catalanes i amb persones catalanes que hi resideixen o hi desenvolupen activitats.


Reconeixement lingüístic

El juliol de 2019, Guies.cat ha rebut el Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial que atorga l'Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC). El guardó el va lliurar la sub-directora general de Política Lingüística, Marta Xirinachs, en el marc de la Gala del 26è Premi Jove Empresari, que es va celebrar dimarts 2 de juliol.


Àmbit de Projecció i Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter