25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 24 de juliol de 2019

El Consorci per a la Normalització Lingüística i la Fundació puntCAT impulsen mesures per estendre l'ús del català a l'empresa i al comerç local

  • Les sessions conjuntes de sensibilització són el plat fort de l'acord de col·laboració
  • Es faran proves pilot a Tarragona i al Vendrell

La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, i el president de la Fundació puntCAT, Carles Salvadó, signen un conveni de col·laboració per al foment de l'ús del català en entorns digitals en l'àmbit de l'empresa i del comerç local. L'acte de signatura ha tingut lloc avui 24 de juliol, a la seu de la Direcció General de Política Lingüística a Barcelona.L'objectiu de l'acord és fer créixer la presència de la llengua catalana en els webs d'establiments comercials, per mitjà de sessions conjuntes de sensibilització, de caire informatiu i executiu, amb una preeminència destacada dels recursos lingüístics en línia.

Per aconseguir-ho, el Consorci per a la Normalització Lingüística es compromet a coordinar les sessions de sensibilització des dels 22 centres de normalització lingüística distribuïts pel territori, alhora que aportarà el personal tècnic necessari per donar a conèixer els recursos lingüístics en línia.

Per la seva banda, la Fundació puntCAT facilitarà els materials i equipaments necessaris per al desenvolupament de les sessions conjuntes arreu del territori.

La col·laboració entre el Consorci per a la Normalització Lingüística i la Fundació puntCAT per al desenvolupament de les sessions de sensibilització es materialitza amb les proves pilot que es faran al territori durant el 2019.

A l'acte de signatura també han assistit, per part de la Fundació puntCAT, Francesc Giralt, director de la Fundació puntCAT, i Raquel Adroher, cap del projecte elteunegoci.cat. Per part de la DGPL i del CPNL, Marta Xirinachs, subdirectora general de Política Lingüística, Montse Nadal, cap del Servei de Foment de l'Ús de la DGPL, Alba Conesa, directora de Formació i Foment del CPNL, i Viqui Sanz, directora de Projecció i Comunicació del CPNL.

Durant la signatura, Ester Franquesa ha fet un balanç positiu de la col·laboració duta a terme fins ara amb al Fundació puntCAT i ha destacat els bons resultats obtinguts en la primera fase: "amb el projecte elcomerçlocal.cat s'ha treballat conjuntament amb quatre centres de normalització lingüística del Consorci i s'ha promogut el català a 515 comerços on no hi era present". La presidenta del CPNL ha assegurat que "amb la signatura d'aquest conveni hem de superar aquests resultats i un primer pas per assolir-ho són les proves pilot que s'han fet a Tarragona i properament al Vendrell".

Per la seva banda, el Sr. Salvadó ha expressat la seva satisfacció per l'acord "perquè amb aquest conveni multiplicarem els resultats obtinguts i arribarem a tot el territori amb l'objectiu d'incrementar la presència del català a la xarxa i reduir l'escletxa digital".


Altres experiències de col·laboració d'èxit

Aquesta no és la primera acció conjunta de les dues organitzacions. Durant el 2017 i 2018, la Fundació puntCAT ha impulsat el projecte Elteunegoci.cat, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística i la col·laboració del CPNL, amb l'objectiu de promoure la presència en línia dels comerços locals, amb un domini .cat que ajudi, alhora, a normalitzar l'ús del català a Internet.

Les accions es van dur a terme primerament al Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Girona, i posteriorment es van estendre al CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, al CNL de les Terres de l'Ebre i al CNL del Vallès Oriental.


Àmbit de Projecció i Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter