25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 15 de juliol de 2019

85 establiments i 2 associacions comercials de Molins de Rei col·laboren per promoure l'ús del català

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que, entre altres aspectes, fomenta la col·laboració dels establiments comercials en la pràctica del català

85 establiments i 2 associacions comercials de Molins de Rei col·laboren per promoure l'ús del català

La millor manera d'aprendre una llengua és parlant-la i com més ampli sigui el seu ús, més fàcil serà de practicar-la. Per aquest motiu, des de fa 15 anys, el CPNL porta a la pràctica el programa del VxL, gràcies al qual una persona catalanoparlant ofereix hores de conversa a una altra persona que està aprenent el català. En aquest sentit, la participació dels establiments comercials en aquest programa és bàsica perquè l'activitat de comprar es converteixi en un acte quotidià més que la persona aprenent també pot fer en català.

La Unió de Botiguers de Molins de Rei (BOT-MOL) i l'Associació de Venedors del Mercat Municipal fa dos anys que van signar un acord de col·laboració amb el Servei Local de Català de Molins de Rei, del CPNL, i a partir del seu suport, de moment ja hi ha 85 establiments més, entre botigues i parades del Mercat, que es comprometen a mantenir el català amb aquelles persones que fan un esforç per parlar-lo.

Aquesta col·laboració dels establiments comercials ha permès poder-hi fer pràctiques lingüístiques perquè l'alumnat dels cursos del CPNL pugui llançar-se a parlar en català fora de l'aula. Per aquest motiu, la recerca d'establiments col·laboradors a Molins de Rei continuarà fins que s'aconsegueixi tenir el màxim de sectors implicats en aquest programa.


Servei Local de Català de Molins de Rei
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter