25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 9 de juliol de 2019

El Consorci per a la Normalització Lingüística consolida amb èxit la formació intensiva d’estiu

  • Gairebé 4.300 inscripcions d'estiu per a més de 200 cursos planificats
  • Un 95 % de l'oferta són cursos inicials i bàsics
El Consorci per a la Normalització Lingüística consolida amb èxit la formació intensiva d’estiu

El Consorci per a la Normalització Lingüística planifica cursos intensius de català durant l'estiu i facilita la formació a persones que aprofiten el parèntesi estival per introduir-se a l'aprenentatge de la llengua catalana o per millorar les seves habilitats comunicatives.

L'oferta d'aquest període, que es concentra en els mesos de juliol i agost, destaca especialment pel nombre de cursos inicials i bàsics. Dels 213 cursos de l'oferta d'estiu, un 95 % s'adreça a persones nouvingudes que, majoritàriament, desconeixen l'alfabet llatí i que volen aprendre expressions quotidianes i frases simples per poder començar a interactuar en converses molt bàsiques. En aquest sentit, s'han formalitzat 4.272 inscripcions (un 7,5 % més que l'any 2018, en el mateix període).

La programació d'aquests cursos s'ha fet des dels 22 centres de normalització lingüística, atenent les necessitats del territori, amb diferents propostes d'horaris i de formats. El cercador de cursos del web del Consorci permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.


Vocació de servei

El Consorci per a la Normalització Lingüística és, abans que res, un organisme de servei a la societat catalana, que aposta perquè la llengua sigui un instrument al servei de totes les persones que viuen a Catalunya, perquè puguin desenvolupar-s'hi amb normalitat i amb igualtat d'oportunitats, sobretot per accedir al món laboral, o per promocionar-hi, però també per viure amb naturalitat totes les dimensions de la vida en societat: a les botigues, a les entitats, a l'escola, a l'administració, a la feina, al metge, etc.

En aquest sentit, l'estiu pot ser una ocasió formidable per adaptar horaris a l'aprenentatge de la llengua en un ambient més relaxat i distès, que afavoreixi la conversa espontània i desinhibida, i que contribueixi a associar l'aprenentatge amb l'entorn dels alumnes, gràcies a les activitats fora de l'aula que el bon temps i els hàbits d'estiu fan més propícies.


Àmbit de Projecció i Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter