25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 1 de juny de 2009

Gran èxit d’assistència a la IV Trobada del Voluntariat per la Llengua del CNL de Sabadell

Unes quatre-centes persones van participar el dissabte 30 de maig a la IV Trobada del Voluntariat per la Llengua, que es va celebrar a la Masia Can Feliu de Sant Quirze del Vallès.

Gran èxit d’assistència a la IV Trobada del Voluntariat per la Llengua del CNL de Sabadell

L’acte va ser organitzat pel Servei de Català i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i va comptar amb la participació del grup de geganters de les Fonts, dels Diables de Sant Quirze i del grup d’animació Amanida Folk.
Tres autocars van portar els membres de les parelles lingüístiques que van voler assistir a la festa des de les altres poblacions del CNL de Sabadell (Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda, Polinyà i Sabadell) fins a Sant Quirze del Vallès. Els gegants i els diables van acompanyar els visitants en cercavila fins a la Masia Can Feliu. Allà van ser rebuts per Montserrat Mundi, alcaldessa del municipi; Paquita Sanvicén, directora de Planificació i Foment de la Secretaria de Política Lingüística; Montserrat Capdevila, presidenta del Consell del CNL de Sabadell, i Antoni Rebolleda, regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sant Quirze.
Després dels parlaments de recepció, quatre parelles lingüístiques van recitar poemes del país de procedència de l’aprenent, en versió original (el voluntari) i en català (l’aprenent). Tot seguit, tres parelles van participar en el concurs lingüístic Treu la Llengua i, un cop finalitzat, tots els assistents van cantar una versió del “Bon dia” d’Els Pets per homenatjar la tasca que duen a terme tots els participants del Voluntariat per la llengua.
A més a més, es va oferir un berenar i el grup d’animació Amanida Folk va cloure l’acte tot animant els assistents a gaudir de l’ambient festiu i lúdic d’una Trobada que enguany arriba a la seva quarta edició.
Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.

L’any 2008, a tot Catalunya es van formar 8.969 parelles, 525 de les quals van ser al CNL de Sabadell.


 


CNL de Sabadell

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes