25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 28 de maig de 2009

Les alumnes de Jesús fan l'última classe del curs a la platja

Un grup d'alumnes dels cursos de català de nivell bàsic que s'imparteixen a Jesús (Tortosa) van celebrar el final de curs, el 27 de maig, amb una excursió a les platges de l'Ampolla (Baix Ebre). Les alumnes, majoritàriament de procedència magrebina, van gaudir d'una experiència insòlita.

Les alumnes de Jesús fan l'última classe del curs a la platja

Una alumna del curs mirant el mar.

Els cursos de Jesús, que tenen lloc de dilluns a dijous a les Escoles Velles, de 15.15 a 17.00 h, van començar l’octubre de 2008 i van acabar el 27 de maig de 2009. Per celebrar-ho, el grup va afegir-se a l’activitat anual de les alumnes de l’Espai Dona de Tortosa i van fer la seua primera sortida col·lectiva a la platja.

Aquests cursos estan destinats exclusivament a dones i pensats per tal que aquelles alumnes amb problemes de mobilitat i lligades als horaris domèstics no perdin l’oportunitat de formar-se i d’aprendre la llengua. Els cursos s’organitzen en dos grups: un grup de dones alfabetitzades, entre les quals també s’hi han inscrit alumnes de Moldàvia, Romania, Cuba i Kazakhstan, i un grup de dones no alfabetitzades o amb una baix nivell d’escolarització, majoritàriament magrebines.

La sortida a la platja estava plantejada com una activitat de curs de coneixement de l’entorn. Així, les alumnes van de posar en pràctica els coneixements adquirits a les aules:  reconèixer l’hora i el lloc de partida, aprendre a agafar un tren, treure el bitllet i demanar informació sobre les vies i els horaris, entendre quina roba cal portar, posar-se d’acord per organitzar els diferents plats del dinar i relacionar-se amb l’altre grup en llengua catalana.

El grup, que ja ha acabat les classes, celebrarà el final de curs dijous, 4 de juny, a l’Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús, amb una festa i la recollida dels certificats d’assistència.


Servei Local de Català de Tortosa

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes