25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 21 de maig de 2009

Participants al Voluntariat per la llengua i alumnes dels cursos de català pugen al campanar de Vilanova

Participants al Voluntariat per la llengua i alumnes dels cursos de català pugen al campanar de Vilanova

Abans d’acabar el mes de maig, es va realitzar la visita guiada al campanar de Sant Antoni de Vilanova, anunciada dins del programa d’activitats col·lectives del Garraf del primer semestre, en el marc del programa Voluntariat per la llengua.

La visita al campanar va comptar amb participants al programa de voluntariat i alumnes que durant aquest segon quadrimestre estan cursant el nivell Bàsic 2 de llengua al Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú.

Prop d'una vintena de persones es van aplegar a la plaça de Sant Antoni el tercer dijous de maig a la tarda per conèixer de prop la història del campanar vilanoví i descobrir, des dels cinquanta metres d’alçada de la construcció, una perspectiva sorprenent i poc habitual de la població.

Des de la talaia del campanar, Francesc Carnicer –guia cultural i professor de català del CPNL- va convidar les persones participants a gaudir de l’esplèndida vista aèria que tenien al davant amb el mar a l’horitzó, mentre explicava els detalls del conjunt escultòric de l’esglèsia i els seus voltants.

També va comentar algunes anècdotes curioses relacionades amb la data de la construcció del campanar (a la barana de pedra de la balconada hi ha una inscripció amb l’any de començament -1672- i el d’acabament -1706- al costat de dibuixos gravats per algun soldat amb la seva baioneta mentre hi feia una guàrdia).

De nou al peu del campanar, després de baixar els 170 graons de l'escala de cargol, i abans del comiat, tothom va aprofitar per comentar l’experiència emocionant i les sensacions que havien tingut amb la descoberta del campanar vilanoví, coronat per l’àngel negre del penell.

ÀLBUM DE FOTOS

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes