25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 26 d'abril de 2019

Prop de 6.500 usuaris a les Pràctiques Lingüístiques de català del CPNL durant el 2018

Les pràctiques es fan mitjançant la xarxa de més de 4.000 Establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua. L'activitat pretén desenvolupar les competències orals dels aprenents i fer-los guanyar confiança a l'hora de parlar català.

Prop de 6.500 usuaris a les Pràctiques Lingüístiques de català del CPNL durant el 2018

Les Pràctiques Lingüístiques organitzades pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) van arribar durant el 2018 a 6.421 participants dels cursos de nivell Bàsic 3 i parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua. L'activitat, que s'ha dut a terme en els 22 centres de normalització lingüística del Consorci, consisteix en la visita d'un alumne a un establiment col·laborador i ofereix l'oportunitat de, durant una estona, parlar el català per practicar el que l'alumne ha après a classe. A més a més, té com a objectiu promoure la interacció dels alumnes amb catalanoparlants fora de l'aula, així com desenvolupar les competències orals dels aprenents i fer-los guanyar confiança. L'alumnat dinamitza així el seu procés d'aprenentatge, supera el nerviosisme i la vergonya de començar a parlar una llengua.


Més de 3.000 establiments col·laboradors

La tipologia d'establiments on els participants poden anar és molt variada i inclou bars, restaurants, parades de mercat o llibreries, entre d'altres. A més a més, el programa garanteix que els participants no han de comprar res a l'establiment.

Aquestes Pràctiques Lingüístiques aprofiten el teixit de més de 4.000 Establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua (VxL), que veuen com la seva adhesió al programa pren sentit i ajuden els aprenents a millorar el seu català alhora que guanyen visibilitat per al seu comerç. Una enquesta del 2018, duta a terme pel CPNL a 313 establiments col·laboradors que van acollir pràctiques lingüístiques, revela que és una activitat que els comerciants valoren positivament. El 84% dels enquestats consideren que és una activitat molt útil per als aprenents i la gran majoria es mostren molt satisfets d'haver-hi participat. Els comerciants també posen en relleu la tasca de les botigues de proximitat en el foment de la cohesió social.


Ampliació a tots els alumnes del CPNL

Aquest 2019 el Consorci treballarà per ampliar la participació de cursos d'altres nivells, per tal d'afavorir l'accés a una activitat que garanteix la interacció amb l'ús real de la llengua al carrer i comerços locals, alhora que facilita que els participants teixeixin una xarxa social en el seu barri.
 


Àmbit de Projecció i Comunicació

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter