25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 12 d'abril de 2019

EL CPNL obre el 2019 amb més de 33.000 inscripcions en els cursos del primer trimestre

S'ha registrat un augment del 31% d'inscripcions respecte al 2018. Un 40% dels inscrits provenen d'Amèrica del Sud i Central i Mèxic. S'han ofert cursos de català de nivell inicial, bàsic, elemental, intermedi, de suficiència i superior, sigui en modalitat presencial o en línia

EL CPNL obre el 2019 amb més de 33.000 inscripcions en els cursos del primer trimestre

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha tancat els cursos del primer trimestre de l'any amb un total de 33.055 inscripcions, un 31% més respecte al mateix període de 2018. En total han estat 1.556 cursos oberts en els 22 centres de normalització lingüística a tot el territori català, tant en modalitat presencial com en línia o combinada, i amb el ventall habitual de nivells: inicial, bàsic, elemental, intermedi, de suficiència o superior.

En aquest sentit, i seguint la tendència dels últims anys, el gruix de l'oferta de cursos del Consorci es concentra en els nivells inicials i bàsics, amb 1.005 cursos i 21.535 inscripcions. Aquests dos primers nivells són, a més a més, els que han experimentat un augment més significatiu de les inscripcions del Consorci, amb un creixement del 38 % respecte al primer trimestre de 2018. Potenciant aquests nivells el Consorci aposta de manera decidida per fer possible l'acolliment lingüístic, facilitar l'accés a la llengua de les persones immigrades, promoure la igualtat d'oportunitats, evitar situacions d'exclusió i per tant, facilitar la cohesió social d'una societat cada vegada més multilingüe.

Quant a la modalitat de les inscripcions, la presencial és l'opció majoritària, amb un 93,5% de les matriculacions, per davant de la modalitat en línia, amb un 6,5%.


Procedència dels inscrits

Pel que fa a les persones inscrites, cal destacar que un 41,3% provenen d'Amèrica del Sud i Central i Mèxic i que es concentren en els cursos bàsics i elementals. La segona procedència més nombrosa és la catalana, amb un 13,8% del total d'inscrits i una preeminència en el nivell de suficiència. També hi ha hagut inscripcions de persones procedents del Nord d'Àfrica (12,7%), la resta de l'Estat Espanyol (11,5%), Àsia i Oceania (7,5%), Unió Europea (5,9%), la resta d'Àfrica (3,5%), l'Europa extracomunitària (3,4%) i EEUU i Canadà (0,4%).


Certificacions oficials del CPNL

Els cursos que ofereix el CPNL permeten obtenir titulacions oficials equivalents als certificats que expedeix la Direcció General de Política Lingüística i es corresponen amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

El cercador de cursos del web del Consorci permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat. Aquesta oferta formativa del CPNL atorga recursos perquè els alumnes ampliïn la seva autonomia mitjançant un millor nivell de català, a més d'afavorir la comunicació oral i per escrit amb el seu entorn personal i professional.


Activitats culturals dels cursos

Com a complement dels cursos de català, els 22 centres de normalització lingüística i els 146 punts de servei del CPNL desenvolupen una tasca fonamental de cohesió social a través de les activitats culturals dins i fora de l'aula. Els centres de normalització lingüística informen i posen a l'abast dels alumnes l'oferta cultural d'equipaments i entitats del territori, i n'organitzen d'altres, com per exemple excursions de coneixement de l'entorn, exposicions o festes culturals.


Àmbit de Projecció i Comunicació

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter