25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 27 d'abril de 2009

Lectura de textos literaris i tast de menjars d’arreu del món per celebrar Sant Jordi

Lectura de textos literaris i tast de menjars d’arreu del món per celebrar Sant Jordi

Alumnes del cursos de català, voluntaris i aprenents del programa Voluntariat per la llengua i acompanyants es van reunir l’endemà de Sant Jordi per celebrar la Diada

Una seixantena de persones -entre alumnes del cursos de català, voluntaris i aprenents del programa Voluntariat per la llengua i acompanyants- es van reunir l’endemà de Sant Jordi per celebrar la Diada de dues maneres: llegint en veu alta una vintena de textos de diversos autors catalans (entre els quals, Salvat-Papasseit, Sergi Pàmies, Martí Pol, Mercè Rodoreda o el vilafranquí Antoni Massanell) i tastant plats d’arreu del món, preparats pels mateixos participants a la trobada.

La lectura era la culminació d’un taller que es va iniciar a començament d’any i que ha servit perquè persones provinents de cultures molt diverses s’hagin anat trobant periòdicament per preparar la lectura en veu alta dels textos. D’aquesta manera, també coneixien una mica més els diferents autors.

Pel que fa al tast de menjars d’arreu del món, n’hi va haver una quarantena llarga. Entre d’altres, hi havia mostres de les cuines de Mèxic, l’Uruguai, el Marroc, Alemanya, Cuba, Malàisia, Bolívia, Múrcia, Galícia i Catalunya.

La trobada es va fer al Col·legi de Sant Ramon, que va cedir les seves dependències aprofitant que l’APA de l’escola és una de les entitats que col·laboren amb el programa Voluntariat per la llengua. També va participar en l’organització de l’acte la delegació a l’Alt Penedès d’Òmnium Cultural, entitat col·laboradora del programa, que va fer la coordinació de la lectura dels textos, les Caves Blancher i el Servei de Català de Vilafranca i de l’Alt Penedès.

ÀLBUM DE FOTOS

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes