25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 28 de març de 2019

Més de 50 participants en la 17a edició del Voluntariat per la llengua a Sant Andreu de la Barca

Respecte de l'any passat hi ha hagut un augment del 36% de participants

Més de 50 participants en la 17a edició del Voluntariat per la llengua a Sant Andreu de la Barca

El Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha portat a terme el 13 de març l'acte públic de presentació de parelles lingüístiques a la sala de conferències de les Escoles Velles.

En aquesta 17a edició hi participen 27 parelles lingüístiques, cosa que representa una cinquantena llarga de persones i un augment significatiu de participants, un 36% superior al 2018. Entre els participants hi ha nombrosos alumnes dels cursos Bàsic i Elemental, algun voluntari nou i un munt de voluntaris que repeteixen l'experiència solidària.

Pel que fa a les procedències dels aprenents, n'hi ha d'Hondures, Bolívia, el Marroc, Algèria, Colòmbia, el Brasil, Bulgària, Romania, l'Equador, el Senegal i l'Estat espanyol.

La presentació de l'edició ha comptat amb l'assistència de Montserrat Guevara, coordinadora d'Ensenyament del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, que ha glossat sobre la diversitat lingüística i sobre les curiositats d'algunes de les més de 5.000 llengües que es parlen al món, a partir del llibre Les llengües de l'Anaconda, de David Valls.

Per a l'acte s'han preparat també una sèrie de cites de contingut lingüístic i cultural de diversos autors a fi que els assistents en poguessin llegir algunes a mesura que arribaven i que després, amb la finalitat de crear interacció, s'han comentat.

L'activitat es porta a terme de manera ininterrompuda a Sant Andreu de la Barca des de l'any 2003, moment en què es va posar en marxa a tot Catalunya, i des d'aleshores hi han participat gairebé 1.000 persones (401 voluntaris i 542 aprenents).

En el projecte del Voluntariat per la llengua també hi participen entitats que difonen el programa entre els seus associats i que actualment en són 18 i hi ha adherits actualment 78 establiments comercials que garanteixen l'atenció al públic en català i on els nous parlants poden practicar aquesta llengua.

La cloenda tindrà lloc de manera conjunta amb els cursos de català per a adults el dijous 30 de maig, a les 7 de la tarda, a la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca amb la VII Trobada Gastronòmica Intercultural.


Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter