25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dissabte, 16 de maig de 2009

L'alumnat d'acolliment lingüístic visita el Parlament de Catalunya

L'alumnat dels cursos de català inicial per a adults va tenir l'oportunitat d'entrevistar-se amb el president del Parlament, Ernest Benach, i amb el secretari per a la Immigració, Oriol Amorós.

L'alumnat d'acolliment lingüístic visita el Parlament de Catalunya

Un grup d'alumnes de català de Tortosa, amb el president del Parlament.

La Secretaria per a la Immigració de la Generalitat va organitzar, el passat dissabte 16 de maig,  una excursió a Barcelona dirigida a alumnat de cursos inicials de català per a adults, participants del programa “Voluntariat per la llengua” i representants d’entitats i associacions (de persones immigrades i de suport a les poblacions immigrades).

30 alumnes de català, juntament amb persones d’altres entitats, van visitar el Parlament de Catalunya a primera hora. Allà, van poder entrevistar-se amb el president del Parlament, Ernest Benach, i amb el secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, als quals van fer extensius alguns dels seus dubtes: quina és la diferència entre la policia catalana i l’espanyola; què pot dir el Parlament respecte dels requisits d’empadronament; quines són les relacions internacionals del Parlament català o quines són les seues competències en temes d’immigració.

Després de la visita al Parlament, l’alumnat vas tenir dos hores lliures per poder passejar-se pel Parc de la Ciutadella i per dinar. A la tarda, es va fer una visita a l’exposició “La immigració, ara i aquí”, al Palau Robert. La mostra té per objectiu facilitar elements de comprensió per analitzar de forma serena els canvis profunds que ha experimentat la societat catalana en els darrers anys amb l’arribada de més d’un milió de persones d’origen estranger. L’exposició, que ha estat comissionada pel director de la Fundació Jaume Bofill, Jordi Sànchez, es divideix en cinc àmbits: “El món es mou”, “Catalunya a cops d’immigració”, “Veus”, “Junts”, “I demà?”.

 Els participants de la sortida van tornar a casa cansats però satisfets, i amb ganes de repetir-ne l’experiència.

 

 


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes