25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 18 de maig de 2009

Celler Mas Vicenç guanya l'XI Premi a la Normalització Lingüística de l'Alt Camp

El guardó del premi es lliurarà durant la Nit de Premis de Valls, el 30 de maig

El jurat de l’onzè Premi a la Normalització Lingüística en l’Àmbit Socioeconòmic de l’Alt Camp, reunit el dimarts 12 de maig, va decidir atorgar l’esmentat Premi al Celler Mas Vicenç, de Cabra del Camp.

Celler Mas Vicenç guanya l'XI Premi a la Normalització Lingüística de l'Alt Camp

El Celler Mas Vicenç el dirigeix l'enòleg Vicenç Ferré i produeix vi negre de les varietats ull de llebre i cabernet sauvignon, i vi blanc de les varietats macabeu i muscat de Frontignan, ambdós de Denominació d'Origen Tarragona. El celler també ofereix visites  comentades i tasts de vins, a banda de la venda directa dels seus productes.

El jurat,  després d’estudiar les candidatures que optaven al Premi, va decidir atorgar-lo a Celler Mas Vicenç, de Cabra del Camp, per considerar que l’esmentada empresa ha apostat des de la seva creació per l’ús habitual i normal del català en les seves activitats i per etiquetar els seus productes en la nostra llengua, dos dels aspectes que contemplen les bases del Premi. En aquest sentit, es va valorar positivament el fet que Celler Mas Vicenç, una empresa jove (la primera collita va ser la del 2005), utilitzi el català per etiquetar els seus vins, per difondre els seus productes entre la població (catàlegs, opuscles, pàgina web), per dur l'administració general del celler (factures, rebuts, llista d’articles, invitacions, albarans, fitxes tècniques dels vins...), per relacionar-se amb als seus clients (atenció oral i escrita) i per retolar en la nostra llengua tots els cartells (rètol principal, rètols fixos i variables).

En  l'edició d'enguany, el jurat l'han format Rosa Rossell, presidenta del Consell de Centre del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona (CNLT); Jesús Aubia, representant del Consell Comarcal de l’Alt Camp al consell de centre del CNLT; Rosa M. Ibarz, directora del CNLT; Rafel Castells, secretari de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls; Roger Vallvé, president de la Unió de Botiguers de Valls; Lídia Lafarga, secretària del Col·lectiu de Dones l’Orquídia de Puigpelat; Carme Montalà, vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Vallencs, i Teresa Guasch, tècnica del Servei de Català de l’Alt Camp,

Fins a la data les empreses o establiments que han rebut aquest guardó han estat els següents: Patates Palau. Valls (1999), Cafès Líder. Valls (2000), Cooperativa Agrícola de Vila-rodona (2001), Calçats Cliben, SA. Valls (2002), Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Valls (2003), Hipermercat Esclat. Valls (2004), Morera Cinc, SL. Valls (2005), Fruita Fresca. Valls (2006), Artur Vives. Reclams, SA. Valls (2007) i Cooperativa Agrícola de Bràfim (2008).

El guardó d’aquest XI Premi es lliurarà a Celler Mas Vicenç en el decurs de la Nit de Premis de Valls, el pròxim dia 30 de maig. El guardó consisteix en un diploma expedit pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i en una peça artística del Grup d’Artesans de l’At Camp, entitat que col·labora en l’organització del Premi.


SCC de l'Alt Camp
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes