25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 14 de maig de 2009

Les Terres de l'Ebre celebren 'La setmana dels 20 anys'

El 20 de maig tindrà lloc l'acte institucional a la Biblioteca Marcel·lí Domingo

El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) celebra el 20è aniversari del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) amb un seguit d'activitats organitzades sota el lema de "La setmana dels 20 anys".

Les Terres de l'Ebre celebren 'La setmana dels 20 anys'

Exposició "20 anys junts pel català", instal·lada a Tortosa.

L'acte central tindrà lloc el dia 20 de maig, a les 19.00 h, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. Consistirà en la commemoració del 20è aniversari a les Terres de l'Ebre, acte que serà presidit pel secretari de Política Lingüística de la Generalitat i president del CPNL, Bernat Joan, i coincidirà amb l'estada a la ciutat de l'exposició  "20 anys junts pel català". En el mateix acte es farà la presentació de l'edició 2009 del programa "Voluntariat per la llengua" a Tortosa.

La resta d'activitats de la setmana són les següents:

• 15 de maig, sopar d’alumnat i lliurament de certificats de català del curs de nivell superior del Consell Comarcal del Montsià.

• Del 16 de maig, excursió a Barcelona (Parlament i Palau Robert) amb la participació de 25 alumnes de nivell inicial de Tortosa, acte patrocinat per la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat.

• 17 de maig, a les 9.15 h, excursió a la reserva de fauna salvatge de Sebes i al refugi antiaeri de Flix, en el marc del programa “Avui, què fem?” del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, adreçat a alumnat i voluntariat lingüístic de la Ribera d’Ebre.

• 18 de maig, a les 17.30 h, al Consell Comarcal del Montsià, sessió de formació de llenguatge administratiu igualitari adreçat a personal de l’Administració local del Montsià.

• 19 de maig, a les 19.00 h, al Consell Comarcal de la Terra Alta, lliurament de certificats a l'alumnat del curs bàsic 1 impartit a la comarca.

• Del 20 de maig al 4 de juny de 2009, a l’Institut d’Ensenyament Secundari Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita, exposició “Xeic! Paraules de l’Ebre”.
 

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

El 31 de març de 1993 es va fer la reunió constituent del Consell del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre, amb representants de l’Ajuntament de Tortosa, dels consells comarcals del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta, de la Diputació de Tarragona i de la Generalitat de Catalunya. L’any 2001, arran de la creació de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre s’hi va integrar el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes