25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 11 de maig de 2009

Visita guiada al monestir de Sant Ponç de Corbera de Llobregat

Una trentena de persones van participar en la visita organitzada pel Servei Local de Català

Visita guiada al monestir de Sant Ponç de Corbera de Llobregat

Els participants amb el monestir de Sant Ponç al darrere.

El passat cap de setmana, dies 9 i 10 de maig, es va celebrar l'aplec de Sant Ponç. Unes 30 persones entre alumnes dels cursos de català per a adults, alguns dels seus familiars i parelles de voluntaris per la llengua van assistir a la visita guiada al monestir.

La guia va fer saber als assistents les característiques del monestir i antic priorat de Sant Ponç, que és d'estil romànic llombard, construït durant el segle XI. Els assistents van poder gaudir de la visita i conèixer l'interior de l'església i els seus exteriors. Durant l'explicació es van conèixer anècdotes i curiositats de la construcció. Després de la visita, es van recollir herbes boscanes de l'entorn: farigola, romaní, te de roca...

Abans de donar la visita per acabada, i aprofitant l'ombra del gran lledoner que hi ha davant de les escales del monestir, se'ls va explicar la tradició de celebrar l'aplec durant tot el diumenge amb sardanes, fira d'artesania, herbolaris que venen els productes típics (melmelades, herbes remeieres, compotes de fruites i altres productes) i la benedicció i ofrena d'herbes durant la missa. 

 


Servei Local de Català de Corbera de Llobregat

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes