25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 8 de maig de 2009

Una cinquantena d’immigrants residents a Osona visiten el Parlament

Una cinquantena d’immigrants residents a Osona visiten el Parlament

Prop de cinquanta immigrants residents a la comarca d’Osona han visitat aquesta tarda el Parlament i han estat rebuts pel president en el marc del programa de visites adreçades a immigrants que la cambra du a terme amb l’objectiu d’obrir les portes de la institució als nouvinguts i donar-los a conèixer la primera institució del país que els acull.

Aquest programa es fa amb la col·laboració de la Secretaria per a la Immigració del Departament d’Acció Social i Ciutadania, i en l’organització de la visita d’aquesta tarda hi ha participat també el Centre de Normalització Lingüística d’Osona, ja que molts dels assistents aprenen o milloren el seu nivell de català. És per això que molts han pres la paraula per reclamar als catalans que els parlin en català.

Els immigrants, nascuts a Bulgària, Bolívia, Colòmbia, Ghana, l’Índia, el Marroc, Mèxic, el Nepal, Polònia, Romania, el Senegal, Veneçuela, l’Uruguai i la Xina, han estat rebuts pel president, a qui acompanyava el secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, al despatx d’audiències i, tot seguit, s’han traslladat al saló de sessions on han intercanviat impressions amb el president.

Benach ha afirmat que a Catalunya històricament la immigració ha jugat un paper molt important “i ha construït el país”, els ha explicat que “ser català és una qüestió de sentiment i de voluntat més que no de naixement”, ha recordat que el president Lluís Companys va dir que “Catalunya i la llibertat són la mateixa cosa” i els ha dit que això ho han de tenir ben present.


Departament de Comunicació del Parlament de Catalunya

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes