25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 18 de desembre de 2018

Carles Rebassa, 60è premi de poesia Carles Riba

El poeta, novel·lista i tècnic d'ensenyament al Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona ha estat guardonat per l'obra Sons Bruts.

Carles Rebassa, 60è premi de poesia Carles Riba

Imatge de la presentació que Carles Rebassa va fer a l'Espai Avinyó d'una de les seves obres.

Carles Rebassa, tècnic d'ensenyament del CNL de Barcelona, ha guanyat el 60è premi Carles Riba de poesia per Sons bruts, un llibre de sonets iniciat el 2003 i acabat el 2018. L'autor va rebre el premi la Nit de Santa Llúcia. L'obra es publicarà al febrer de la mà de Proa.

El poeta i novel·lista ja va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona 2016 de literatura catalana i el XXVI Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler per la novel·la Eren ells.

Carles Rebassa, nascut a Palma el 1977, té una trajectòria llarga com a poeta: les seves obres anteriors són Requiescat in pace (1998), publicada juntament amb Pere Perelló; el volum Poezies (2001), amb l'heterònim Bartomeu Matagalhs; Poema B (2006); Els joves i les vídues (2006), obra guardonada amb el Premi Ausiàs March de poesia i Pluja de foc (2016).

La Nit de Santa Llúcia és un esdeveniment artístic en el transcurs del qual es fa el lliurament dels premis més rellevants de les lletres catalanes, entre els quals destaquen el premi Sant Jordi de novel·la, el premi Carles Riba de poesia i el premi Mercè Rodoreda de contes i narracions. Organitzat per Òmnium Cultural, és un esdeveniment de referència dins el calendari literari i cultural dels Països Catalans.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes